BBR-ejermeddelelse

En BBR meddelelse er et vigtigt dokument i forbindelse med en bolighandel. Den indeholder nemlig relevante ejendomsoplysninger såsom ejendommens areal, beliggenhed, anvendelse, installationer, vand- og afløbsforhold, køkkenforhold, ydervægs – og tagdækningsmateriel samt olietanke. Oplysninger som alle bør have indflydelse på dit valg om køb eller ej.

De faktiske ejendomsoplysninger

BBR-registeret skal afspejle de faktiske forhold omkring boligen, det vil sige også forhold, der evt. ikke er lovlige. Det er den enkelte boligejers pligt at sørge for, at oplysningerne er korrekte. Alle data om bygninger og boliger indføres i Bygnings- og Boligregisteret. BBR-registeret opdateres i den enkelte kommune.

Brug oplysningerne til at sikre, at der ikke er ulovlige bygninger på ejendommen

I BBR-meddelelsen oplyses der, som nævnt ovenfor, bl.a. om ejendommens arealer, herunder boligarealer og dermed vil det kunne konstateres, om mægler/sælger har oplyst om de korrekte boligkvadratmeter.

Bygninger på ejendommen

Der oplyses også om andre bygninger på ejendommen. Skulle det vise sig, at der i salgsopstillingen står, at der medfølger en garage eller en carport, og dette ikke fremgår af BBR-ejer meddelelsen, så er der højst sandsynligt aldrig søgt om tilladelse til opførelsen. Er dette tilfældet, bør køber nøje overveje konsekvensen af dette, idet der dermed foreligger en risiko for, at der ikke kan opnås tilladelse til  de pågældende bygninger – og at de i værste fald skal rives ned.

I Ret&Råds køberrådgivning indgår altid en gennemgang af alle relevante dokumenter vedr. ejendommen herunder BBR-meddelelsen. Find din lokale boligadvokat i Ret&Råd i dag.

Har du et spørgsmål til vores advokater?

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Postnummer*
Tilmeld dig vores nyhedsbreve
Samtykke*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.