Sådan forholder du dig til en tilstandsrapport
En tilstandsrapport giver dig som køber mulighed for at overskue, hvilke synlige mangler huset har, og hvilken stand, set i forhold til tilsvarende huse af samme alder, ejendommen er i.
En tilstandsrapport er ikke nogen garanti for, at ejendommen ikke har andre mangler end de nævnte. De bygningsmæssige mangler, som angives i tilstandsrapporten inkl. de forventelige følger heraf, vil ikke være omfattet af ejerskifteforsikringen. På den baggrund kommer tilstandsrapporten til at fungere som forbehold for dækningen på ejerskifteforsikringen.
Sørg for at læse tilstandsrapporten grundigt, herunder redegørelsen for, hvilke mangler der er – henholdsvis ikke er – omfattet af den undersøgelse, som den byggesagkyndige foretager.
Hvad skal du være opmærksom på?
Du skal være opmærksom på, at rapporten ikke omfatter el- og vvs-installationers funktion og ulovlige bygningsindretninger. Ejendommens elinstallationer er omfattet af særskilt rapport: Elinstallationsrapport.
Det er ligeledes vigtigt at være opmærksom på, at karaktergivningen i en tilstandsrapport ikke er udtryk for, hvor alvorlige manglerne er i henseende til udbedringsudgiften, men alene forklarer, hvor overhængende risikoen er for, at der sker skade på andre bygningsdele.
Hvis der er forhold i en tilstandsrapport, som er angivet med et hus med ‘?’, bør du søge selvstændig byggeteknisk rådgivning, med henblik på at få undersøgt forholdene. Det kan dog under alle omstændigheder være godt givet ud, at få en byggesagkyndig til at gennemgå ejendommen.
Ikke ældre end 6 måneder!
Tilstandsrapporten må ikke være ældre end 6 måneder, på det tidspunkt, hvor du får rapporten udleveret. Er den ældre end 6 måneder, kan den ikke anvendes ved sælgers ansvarsfraskrivelse.
Har du et spørgsmål til vores advokater?
"*" indikerer påkrævede felter