Salgsopstilling

Salgsopstillingen er sammen med tilstandsrapporten, eleftersynsrapporten og Energimærket det første dokument, du støder på, når du har fundet en bolig, du er interesseret i at købe.

Hvordan skal du forholde dig til salgsopstillingen?

I salgsopstillingen får du en præsentation og en beskrivelse af boligen, som er til salg. Salgsopstillingen er sammen med tilstandsrapportenelinstallationsrapporten og energimærket det første dokument, du støder på, når du har fundet en bolig, du er interesseret i at købe.

Salgsopstillingen indeholder oplysninger om den udbudte kontantpris, årlige ejerudgifter, som bl.a omfatter ejendomsskatter, ejendomsværdiskat og renovation. Der er oplysninger om, hvornår boligen er bygget, hvor mange kvadratmeter boligen og grunden er på, hvornår der er foretaget ændringer/tilbygninger og hvilke hårde hvidevarer, der medfølger i handlen.

Men du får ingen oplysninger om sælgers/ejendommens forbrugsudgifter, som elforbrug, varmeudgift eller vandudgift. Det eneste du evt. kan finde er ejendommens beregnede varmeforbrug i henhold til energimærket.

Pris og finansiering

Ejendommens kontantpris oplyses som nævnt, men der er ikke beregnet et finansieringsforslag. Du vil derfor ikke kunne se, hvad den årlige eller månedlige ydelse før og efter skat løber op i.

Det kan derfor være vanskeligt at gennemskue, om du har råd til at købe ejendommen. Du bør derfor gå i banken og få beregnet, hvordan finansieringen eventuelt kan sammensættes, før du overvejer at købe.

Når du skal vurdere om prisen er rimelig, skal du se på, hvad andre lignende boliger sælges for i området. Du bør med andre ord skaffe dig lokalt kendskab – eller bruge en boligadvokat, der har det. Du skal se på finansieringsmulighederne og på ejendomstypen. Nogle huse er lettere at sælge end andre, og det påvirker prisen. Du skal finde ud af, om boligen har været til salg længe, og om den måske har været sat til salg hos flere mæglere. Det er også vigtigt at vide, om boligen har været reguleret i pris.

Din lokale boligadvokat har en god indsigt i prisniveauet i dit lokalområde. Det kan derfor være en god ide at få en boligadvokat til at gennemgå salgsopstillingen.

Har du et spørgsmål til vores advokater?

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Postnummer*
Tilmeld dig vores nyhedsbreve
Samtykke*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.