Rådgivning om køb/salg af erhvervsejendom

Juridisk bistand i forbindelse med forhandlinger om køb/salg af erhvervsejendom kan spare dig for mange ubehagelige overraskelser. Ret&Råd advokater har mange års erfaring med køb og salg af erhvervsejendomme både i Danmark og udlandet.

Din lokale Ret&Råd Advokat har stor erfaring med at sidde med ved bordet i forhandlingsfasen ved køb af erhvervsejendom og kender de mange faldgruber. 

Hos en erhvervsadvokat kan du få hjælp til at gennemføre en juridisk due dilligence, inden du beslutter dig for endeligt at gennemføre købet af erhvervsejendommen.

En due dilligence skaber den fornødne klarhed og synliggør de risici, der kan være ved handlen. Afhængig af om erhvervsejendommen skal anvendes til eget forbrug, eller der er tale om en ren investeringsejendom, vil følgende bla. skulle overvejes og afklares: 

 • Ejendomstypen. Er der tale om en klassisk udlejningsejendom, en industriejendom, en erhvervsejerlejlighed eller måske en erhvervsandel? Herudover kigger vi naturligvis på, om ejendommen lovligt i fremtiden vil kunne anvendes efter købers ønsker og behov.
 • Finansieringen. Er den på plads, og ser det fornuftigt ud? En del af vores erhvervsadvokater har mange års erfaring med forhandling af finansielle kontrakter i forbindelse med køb af erhvervsejendom, ligesom vi kan rådgive om alternative løsningsforslag f.eks. ejendomsleasing.
 • De skatte- og afgiftsmæssige forhold, herunder opgørelse af momsreguleringsforpligtelser.
 • Erhverslejeforhold. Det er vigtigt at have overblik over de eksisterende erhverslejekontrakter, der findes på erhvervsejendommen.
 • Gennemgang af budgetter og beregning af cashflow. Er investeringen realistisk, og giver den det ønskede afkast?
 • Er der i planlovgivningen forhold, der kan forhindre/begrænse købers anvendelsesmuligheder?
 • Jordforurening og andre miljøforhold.
 • Ejendommens vedligeholdelsesmæssige tilstand – i mange tilfælde er det nødvendigt med en sagkyndig rapport for at vurdere den pågældende erhvervsejendoms værdi. Såfremt bygningen skal ombygges eller vedligeholdes, vurderer vi ligeledes hvilke offentlige tilladelser, der skal indhentes.
 • Gennemgang af købsaftale og prospektmateriale fra mægler/sælger.
 • Selskabsretlige forhold herunder K/S og I/S konstruktioner.
 • Ved køb af erhvervsejendom i udlandet har vi gennem vort brede netværk internationale samarbejdsparterne, herunder advokater og revisorer til at hjælpe med at rådgive og gennemføre en ejendomshandel.
Vi står gerne til rådighed for et uforpligtende møde om dit kommende køb af erhvervsejendom. 
Har du brug for rådgivning i forbindelse med salg af en erhvervsejendom eller en købsaftale, er vi ligeledes til rådighed med rådgivning og planlægning af salget.

Få hjælp til din ejendomshandel

Udfyld formularen, så vil en af vores advokater kontakte dig inden for 2 hverdage.

Navn
*
E-mail
*
Telefon
Postnummer
*
Beskrivelse