Købsaftale ved køb/salg af erhvervsejendom

Juridisk bistand i forbindelse med en købsaftale ved køb/salg af erhvervsejendom kan spare dig for mange ubehagelige overraskelser i forbindelse med en ejendomshandels berigtigelse. Ret&Råd advokater har mange års erfaring med køb og salg af erhvervsejendomme både i Danmark og udlandet.

Juridisk bistand i forbindelse med en ejendomshandel kan spare dig for mange ubehagelige overraskelser i forbindelse med en ejendomshandels berigtigelse. Din lokale Ret&Råd Advokat har stor erfaring med at sidde med ved bordet i forhandlingsfasen ved køb af erhvervsejendom.

Hos en erhvervsadvokat kan du få hjælp til at gennemføre en juridisk due dilligence, inden du beslutter dig for at gennemføre købet af erhvervsejendommen. En due dilligence skaber den fornødne klarhed over en ejendomshandel inden en købsaftale underskrives. Afhængig af om erhvervsejendommmen skal benyttes til eget forbrug, eller der er tale om en investeringsejendom, vil følgende skulle overvejes: 

 • Ejendomstypen. Er der tale om en klassisk erhvervsejendom, en ejendom i et SPV-selskab, en erhvervsejerlejlighed eller måske en erhvervsandel? Herudover kigger vi naturligvis på, om ejendommen lovligt kan finde anvendelse efter købers ønske.
 • Finansieringen. Er den på plads, og ser det fornuftigt ud? En del af vores erhvervsadvokater har mange års erfaring med forhandling af finansielle kontrakter i forbindelse med køb af erhvervsejendom, ligesom vi kan rådgive om alternative løsningsforslag f.eks. ejendomsleasing.
 • De skatte- og afgiftsmæssige forhold, herunder opgørelse af momsreguleringsforpligtelser.
 • Erhverslejeforhold. Det er vigtigt at have overblik over de eksisterende erhverslejekontrakter, der findes på erhvervsejendommen.
 • Gennemgang af budgetter og beregning af cashflow. Er investeringen realistisk, og giver den det ønskede afkast?
 • Jordforurening og andre miljøforhold.
 • Ejendommens vedligeholdelsesmæssige tilstand – i mange tilfælde er det nødvendigt med en sagkyndig rapport for at vurdere den pågældende erhvervsejendoms værdi. Såfremt bygningen skal ombygges eller vedligeholdes, vurderer vi ligeledes hvilke offentlige tilladelser, der skal indhentes.
 • Gennemgang af købsaftale og prospektmateriale fra mægler/sælger.
 • Selskabsretlige forhold herunder K/S og I/S konstruktioner.
 • Ved køb af erhvervsejendom i udlandet har vi gennem vort brede netværk internationale samarbejdsparterne, herunder advokater og revisorer til at hjælpe med at rådgive og gennemføre en ejendomshandel.
 • Ved køb af erhvervsejendom i udlandet har vi gennem vort brede netværk internationale samarbejdsparterne, herunder advokater og revisorer til at hjælpe med at rådgive og gennemføre en ejendomshandel.

Vi står gerne til rådighed for et uforpligtende møde omkring dit kommende køb af erhvervsejendom. Har du brug for rådgivning i forbindelse med salg og køb af erhvervsejendom eller en købsaftale, er vi ligeledes til rådighed med vejledning.

Få hjælp til din ejendomshandel

Udfyld formularen, så vil en af vores advokater kontakte dig inden for 2 hverdage.

Navn
*
E-mail
*
Telefon
Postnummer
*
Beskrivelse