Kommanditselskab K/S

Kommanditselskab – K/S Et kommanditselskab er en virksomhed, hvor en eller flere deltagere, komplementar(er), hæfter med hele deres formue og solidarisk for virksomhedens forpligtelser, mens en eller flere deltagere, som kan være selskaber og/eller personer, og som kaldes kommanditisterne, hæfter begrænset for virksomhedens forpligtelser.

I et kommanditselskab er der sædvanligvis én – det kan godt være et ApS eller A/S – som hæfter med alt, hvad den pågældende ejer. Personen eller selskabet kaldes komplementaren. Desuden er der flere personer eller erhverv, som kun hæfter med et begrænset beløb, og disse kaldes kommanditisterne.

Kapitalkrav

Der er ingen kapitalkrav til kommanditselskabet.

Registrering

Kommanditselskaber med personer som komplementarer skal også registreres hos Erhvervs– og Selskabsstyrelsen og have et CVR-nummer.
Erhverv med begrænset ansvar, det vil sige et K/S med et ApS eller et A/S som komplementar, skal udarbejde og sende årsrapporter revideret af en statsautoriseret eller registreret revisor til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til offentliggørelse. Det behøver et K/S, der har en person som komplementar, ikke at gøre, for så er der en person, der hæfter ubegrænset.

Har du et spørgsmål til vores advokater?

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Postnummer*
Tilmeld dig vores nyhedsbreve
Samtykke*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.