fejl og mangler

Fejl & mangler

Efter overdragelsen af en ejendom viser der sig ofte kedelige overraskelser i form af skjulte fejl og mangler, som typisk først konstateres, når køber lærer ejendommen at kende.

Køber er i en række tilfælde beskyttet mod fejl og mangler ved fast ejendom, og har ret til at kræve økonomisk kompensation i form af 

  • Erstatning eller
  • forholdsmæssigt afslag.

I særlige tilfælde ved fejl og mangler vil køber også kunne hæve købet og kræve købesummen tilbage.

Ikke alle fejl og mangler

Imidlertid beskytter juraen ikke køber mod alle fejl og mangler ved fast ejendom. Uden for beskyttelsen falder eksempelvis fejl og mangler ved fast ejendom, som køber eller købers advokat kendte til på aftaletidspunktet, og som køber eller købers advokat ikke har taget forbehold om. Beskyttelsen omfatter ej heller skader som følge af sædvanligt slid og udløb af levetid. Retten til at rejse krav i anledning af ellers beskyttede mangler ved fast ejendom, kan desuden bortfalde, hvis ikke der bliver reageret tilstrækkelig hurtigt over for sælger.

Fejl og mangler ved fast ejendom udløser ofte konflikter mellem køber og sælger. Korrekt håndtering af konflikter om mangler ved fast ejendom kræver ofte hjælp fra en advokat.

Søg juridisk hjælp

Uanset om man er køber, sælger, håndværker eller entreprenør, kan det have betydelige økonomiske konsekvenser, hvis en konflikt om mangler ved fast ejendom ikke bliver håndteret korrekt. Derfor bør en advokat kontaktes hurtigt. En køber kan risikere unødigt at bruge både penge, tid og ressourcer på at forfølge håbløse krav, ligesom sælgere, håndværkere og entreprenører kan blive ramt af uberettigede krav.

På den anden side kan køber miste et berettiget krav, hvis kravet ikke bliver forfulgt korrekt, mens sælger, håndværkere, og entreprenører kan blive ramt af store ekstraudgifter ved forgæves at kæmpe imod. Endelig ser vi ofte, at sælgere, håndværkere og entreprenører uberettiget bliver holdt ansvarlige for hinandens fejl.

Hos Ret&Råd Advokater sikrer vi, at vores kunder kender deres retsstilling ved fejl og mangler mv., herunder sagens risiko såvel økonomisk som tidsmæssigt. Vi lytter til vores kunder og beskytter rettigheder og interesser i forbindelse med forligsforhandlinger, retssager, voldgiftssager, retsmægling samt syn- og skøn.

Har du et spørgsmål til vores advokater?

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Postnummer*
Tilmeld dig vores nyhedsbreve
Samtykke*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.