Ugifte samlevende

Ugifte samlevende - Få det juridiske grundlag på plads

Hvori består forskellene mellem at være gift og at leve papirløst sammen? Ofte dukker spørgsmålet først op, når der opstår konflikter, der synes uløselige. Det gælder både under samlivet og navnlig, når samlivet ophører, fordi parterne flytter fra hinanden, eller den ene part dør.

Lever I som ugifte samlevende, og har I brug for hjælp eller rådgivning til at få rene linjer i parforholdet? Find din lokale Ret&Råd advokat, eller ring til os på tlf. 70 20 70 70. Du kan også læse mere i vores brochure Papirløst samliv, eller i en af vores artikler omkring Ægteskab & samliv, alle skrevet af Ret&Råd advokater.

Overvejelser som ugifte samlevende

Vælger man at leve papirløst sammen/være ugifte samlevende, er det en god idé at sætte sig ind i, hvad fælles store beslutninger, som f.eks. det at købe bolig eller at stifte familie sammen, kan få af juridisk betydning.

Har I valgt at være ugifte samlevende, skal I overveje at få lavet en samejekontrakt ved erhvervelse af større ting, som f.eks. hus og bil, som tager stilling til, hvad der skal ske med de fælles indkøbte ting ved en eventuel samlivsophævelse. Med en samejekontrakt slipper I dermed for at løbe ind i uløselige konflikter, hvis I en dag vælger at gå fra hinanden. Det kan tilmed spare jer for en masse tid og penge. 

Kontakt jeres nærmeste Ret&Råd familieretsadvokat, hvis I har valgt at leve som ugifte samlevende, men vil sikre jer, at det juridiske grundlag er på plads.

Få hjælp til at sikre hinanden

Udfyld formularen, så vil en af vores advokater kontakte dig inden for 2 hverdage.

Navn
*
E-mail
*
Telefon
Postnummer
*
Beskrivelse
Samejekontrakt

I dag er der mange mennesker, der ejer et aktiv i sameje med en eller flere andre personer. Det kan være et ugift par, der ejer et hus eller en bil sammen, det kan også være søskende eller venner, der er gået sammen om at købe et sommerhus.

Læs mere her
Papirløst samliv

Rene linjer i faste forhold

I brochuren kan du læse om:

  • Formueforholdet – hvad betyder det?
  • Hvis I skilles – uden aftaler
  • Sådan er det med arv
  • Hvad hvis I har børn?
  • Fordele og ulemper ved ikke at være gift
  • Hvordan kan Ret&Råds advokater hjælpe dig?
Hent brochuren her
Samlivsophævelse
Når et forhold er slut, er der mange ting, der skal tages stilling til både omkring økonomi og børn. Der gælder ikke de samme regler for ugifte samlevende ved samlivsophør som for gifte par, der skal skilles eller separeres.
Læs mere her