Ret&Råd Nordsjælland fejrer 130-års jubilæum.

Ret&Råd Nordsjælland huser 9 advokater, hvoraf tre advokater især har præget advokatbranchen i Nordsjælland i adskillige årtier, men ikke nok med det, virksomheden fejrer også 130-års jubilæum i september dette år.

Det er helt usædvanligt, at en advokatvirksomhed har 3 advokater, som i den grad har præget en branche i samme by igennem så mange år. Der er tale om advokaterne Peter Scheibel, Phillipp Quedens og Thomas Vang Christensen. Advokat Peter Scheibel har desuden været initiativtager til Ret&Råd kæden, og under navnet Ret&Råd Scheibel har Peter Scheibels advokatvirksomhed tidligere været drevet i en årrække i Hillerød.

Historien bag

Ret&Råd Hillerød havde i rigtig mange år til huse i Hotel København på torvet i Hillerød, og Peter Scheibel overtog oprindeligt advokatvirksomheden fra sin far Aage Scheibel. Aage Scheibel, der var opvokset i Hillerød, flyttede i 1953 tilbage til Hillerød i forbindelse med, at han indgik kompagniskab med sagfører N.M.H. Olsen, arvtager efter sin far sagfører N.P. Olsen, som etablerede sig i Møllestræde 4 i det herrens år 1893. Dermed er advokatvirksomheden Hillerøds ældste.

Det er ikke helt tilfældigt, at de tre advokater er at finde i samme advokatvirksomhed. Peter Scheibel ansatte Phillipp Quedens som sin advokatfuldmægtig for mange år siden.

Phillipp Quedens drev senere selvstændig advokatvirksomhed i Hillerød under navnet ”Quedens Advokater” og mødte i den forbindelse en ny advokatfuldmægtig hos Advodan Hillerød, med hvem han havde en aftale om en dag at etablere fælles forretning. Advokatfuldmægtigen fra dengang er advokat Thomas Vang Christensen, som den 1. januar 1998 etablerede egen advokatvirksomhed, der senere blev Advodan Hillerød, som en af kædens største advokatvirksomheder, og for godt 5 år siden gjorde de to alvor af ”aftalen” og fusionerede til det der i dag er Ret&Råd Nordsjælland. Sidenhen erhvervede de Peter Scheibels advokatforretning, og derfor er de tre nu at finde under samme tag.

Ret&Råd Nordsjælland i dag

Ret&Råd Advokater Nordsjælland har nu 37 medarbejdere og er Ret&Råd-kædens største advokatvirksomhed. Virksomheden har 6 partnere, henholdsvis advokat Thomas Vang Christensen, advokat Phillipp Quedens, advokat Morten Kaas Vinther, advokat Susanne Landbo Quedens, advokat Carsten Bo Løjborg og cand.merc.mat. Daniel Hesner Grøndal, der er virksomhedens direktør og leder af ejendomsadministrationsafdelingen.

Advokatvirksomheden har 3 store afdelinger. For det første bistår virksomheden med alle typer af advokatrådgivning for både private og erhvervsdrivende. For det andet har virksomheden en stor inkassoafdeling for både almindelig inkasso og realkredit-inkasso. For det tredje har virksomheden en stor ejendomsadministrationsafdeling, som efterhånden er blandt de største spillere indenfor ejendomsadministration i Nordsjælland.

Advokat Thomas Vang Christensen er formand for bestyrelsen i advokatvirksomheden og er glad for samarbejdet med selskabets direktør, Daniel Hesner Grøndal, der har en usædvanlig baggrund, idet han både er partner i en advokatvirksomhed og har en universitetsuddannelse, ikke indenfor jura men indenfor matematik og regnskab. Det tilfører virksomheden nye og andre kompetencer i ejerkredsen, at virksomheden har en partner og direktør med en anden baggrund end advokaterne. Læs mere om vores historie her.

Markering af jubilæet

Advokatvirksomheden har besluttet at markere 130-års jubilæet ved at donere kr. 10.000 til Knæk Cancer 2023, der afholdes i Royal Stage.

Desuden har Ret&Råd Nordsjælland Åbent Hus med gratis rådgivning mandag til torsdag fra kl. 15-16 i hele september måned.