Emner:
10 gode råd ved køb af spansk ejendom

10 gode råd ved køb af spansk ejendom

Det fantastiske klima og de lave priser på fast ejendom gør, at en del danskere i øjeblikket køber bolig i Spanien. Det spanske ejendomsmarked kan slet ikke sammenlignes med det danske med hensyn til sikkerhed og informationer for køberne, og man skal derfor se sig særdeles godt for ved køb af spansk ejendom.

Skrevet af advokat Carme Pérez Cot, Ret&Råd Glostrup, Ballerup, Greve

Her er 10 ting (og der er mange flere), som du bør være opmærksom på:

  1. Undgå at betale nogen del af købesummen, før der er skrevet en privat købsaftale eller et skøde. Udbetaling m.v. skal deponeres – ellers løber du en meget stor risiko!
  2. Undersøg altid om urbanisationen er belastet af dårlige betalere. Det kan blive dyrt for de øvrige beboere, da det spanske retssystem ikke er særligt effektivt.
  3. Husk at skatter og afgifter ofte beregnes ud fra ejendommens skattemæssige værdi, som ikke nødvendigvis er handelsprisen.
  4. Check altid om el-installationerne er lovlige – ellers risikerer du at skulle betale for en ny el-tavle i forbindelse med købet.
  5. Spanien har indført energimærkning på fast ejendom – den har du altid krav på.
  6. Glem alt om at føre retssag i Spanien om eventuelle fejl og mangler ved ejendommen – undersøg ejendommen på forhånd og eventuelt med egen byggesagkyndig. Få væsentlige forhold indskrevet i købsaftalen!!
  7. Er der opvarmningsmuligheder i ejendommen? Det kan faktisk være koldt i Spanien!
  8. Husk forsikringerne og kontroller dækningsomfanget på ejerforeningens forsikringspolice.
  9. Skriv altid testamente – dansk eller spansk –, når du køber bolig i Spanien
  10. I dagens marked bør du altid forhandle prisen på den spanske ejendom.

Hvis du har spørgsmål til artiklen eller behov for juridisk rådgivning i øvrigt, er du velkommen til at kontakte artiklens forfatter advokat Carme Pérez Cot, Ret&Råd Glostrup på mail: cpc@ret-raad.dk eller tlf.: +45 46 30 46 72. Du kan også rette henvendelse til din lokale Ret&Råd.advokat.

Artiklen er oprindeligt udgivet den 30. maj 2012.