Persondata

Hjælp til håndtering af persondata for den lille virksomhed

EU persondataforordning træder i kraft den 25. maj 2018. Hvis ikke du allerede er godt i gang med at opfylde lovens krav, så er tiden inde nu. Efter 25. maj 2018 kan overtrædelse af loven give en væsentlig bødestraf.

Ret&Råds advokater er klar til at hjælpe dig med at få dokumenteret din håndtering af persondata og med at få identificeret de områder, hvor din virksomhed skal foretage ændringer for at leve op til kravene.

I arbejdet med virksomhedernes persondata støtter en række af Ret&Råds advokater sig til et online-persondataværktøj, som er udviklet af en af kædens egne advokater Wivi H. Larsen, sammen med IT specialister. Platformen hedder Lexoforms. Gennem indtastninger og besvarelse af en række spørgsmål genererer systemet en intern fortegnelse over behandlingsaktiviteter inklusiv en række hjælpetekster, herunder medarbejderinstruks, sikkerhedsspørgsmål til it-leverandører og meget mere.

I princippet kan du som virksomhed selv stå for registreringen. Vores anbefaling er dog at tage en af vores advokater med på råd i processen. Det hele kan holdes på et niveau, som er særdeles overkommeligt for den lille virksomhed.

Vi har flere forskellige artikler der kan gøre dig klar til d. 25 maj. Læs flere af dem ved at klikke ind på emnerne løbende i artiklen. Vi har også foredrag og dem kan du finde datoerne på her.

Mere om persondataforordningen: 

Persondataforordningen - Hjemmearbejdspladser skal også have et servicetjek

De nye persondata-regler gælder også idrætsforeningen

Beskyttelse af medarbejderes persondata - rettigheder og pligter

Kontakt din nærmeste Ret&Råd advokat og hør mere om den rådgivning og den assistance, som advokaten kan tilbyde.