Ret&Råd hjælper dig - uanset hvad konteksten er

Når en person afgår ved døden, skal arvingerne tage stilling til en række praktiske ting. Hos Ret&Råd har vi nogle af landets dygtigste advokater inden for arv, testamente og dødsbobehandling. Du kan derfor med fordel søge råd og vejledning hos os, når det drejer sig om:

Arv
Dødsbobehandling
Pensioner & forsikring
Testamente

Blogs relateret til testamente og arv

Har du husket at give gaver før jul?

Bliv klogere på reglerne for store pengegaver – og hvorfor det kan være en fordel at benytte sig af muligheden.
Af Lene Astrup Treffer Advokat

Eftermæle og testamente i en online verden

I en tid som denne, hvor udviklingen af online sociale medier med personlige brugerprofiler eller konti, kan et traditionelt testamente mangle en del.
Af Claus Rehl Advokat (H)

Fremtidsfuldmagter – ny lovgivning

Når man når den 3. alder, er der mange der gerne vil sikre at bestemte navngivne personer får fuldmagt til at handle på deres vegne, såfremt de mentalt bliver svækket. Indtil for nylig har der ikke været lovgivet herom. Der har, med andre ord været tale om et ureguleret område, hvor de fleste fuldmagter har været individuelt udformet, tilpasset den enkelte persons forhold.
Af Claus Witt Advokat (H)

Arv

Reglerne omkring fordeling af arv findes i arveloven. Har du ikke oprettet et testamente, der specificerer hvordan din arv skal fordeles, vil arven blive fordelt i henhold til arvelovens bestemmelser.Læs mere om arv her
Dødsbobehandling
Når en person afgår ved døden, skal arvingerne tage stilling til en række praktiske ting herunder, hvordan boet efter afdøde skal behandles. Der er flere bobehandlingsmetoder, og hvilken der skal vælges afhænger af en række faktorer.
Læs mere her
Pensioner & forsikring

Hvad der sker med vores forsikringer og pensioner, når vi afgår ved døden, kan afhænge af, om vi selv aktivt har taget stilling til, hvad der skal ske, eller om det er bestemmelserne i lovgivningen, der kommer til at afgøre det.

Læs mere her
Testamente
For mange er det svært at forholde sig til livets afslutning og dermed også at tage stilling til, hvordan arven efterfølgende skal fordeles mellem de efterladte. Men der er flere grunde til, at det er en god idé at få oprettet et testamente.
Læs mere her

Find advokat med speciale i testamente og arv

Find hurtigt og nemt din lokale Ret&Råd advokat,
som kan hjælpe med rådgivning inden for testamente og arv.
Find advokat