Ret&Råd hjælper dig - uanset hvad konteksten er

Når en person afgår ved døden, skal arvingerne tage stilling til en række praktiske ting. Hos Ret&Råd har vi nogle af landets dygtigste advokater inden for arv, testamente og dødsbobehandling. Du kan derfor med fordel søge råd og vejledning hos os, når det drejer sig om:

Arv
Dødsbobehandling
Pensioner & forsikring
Testamente

Artikler relateret til testamente og arv

Successionsrækkefølge i dit testamente

Ejer du f.eks et sommerhus, som du måske selv har arvet fra dine forældre, og ønsker du, at det skal forsætte med at være i familiens eje, er succesionsrækkefølge en mulighed.
Af Annemette Larsen Advokat (L)

Hvem får forældremyndigheden over mine børn, hvis jeg dør?

Hvem overgår forældremyndigheden til, hvis dit barn skulle miste en af eller begge sine forældre? Det er hårde tanker, men det kan vise sig at være godt at have tænkt over det og handlet på det. En løsning kan være det såkaldte børnetestamente.
Af Jette Jessen Advokat (H)

Er du boligejer i Spanien? Så skal du kende de spanske arveregler.

Der er efterhånden en del danskere, der ejer en fast ejendom i Spanien og enten bor der permanent eller i alt fald en del af året. Ved dødsfald rejser der sig for de efterladte en række problemer, der involverer både dansk og spansk arvelovgivning. Her er nogle ting, som man skal være opmærksom på!
Af Carme Pérez Cot Advokat | Abogada

Arv

Reglerne omkring fordeling af arv findes i arveloven. Har du ikke oprettet et testamente, der specificerer hvordan din arv skal fordeles, vil arven blive fordelt i henhold til arvelovens bestemmelser.Læs mere om arv her
Dødsbobehandling
Når en person afgår ved døden, skal arvingerne tage stilling til en række praktiske ting herunder, hvordan boet efter afdøde skal behandles. Der er flere bobehandlingsmetoder, og hvilken der skal vælges afhænger af en række faktorer.
Læs mere her
Pensioner & forsikring

Hvad der sker med vores forsikringer og pensioner, når vi afgår ved døden, kan afhænge af, om vi selv aktivt har taget stilling til, hvad der skal ske, eller om det er bestemmelserne i lovgivningen, der kommer til at afgøre det.

Læs mere her

Find advokat med speciale i testamente og arv

Find hurtigt og nemt din lokale Ret&Råd advokat,
som kan hjælpe med rådgivning inden for testamente og arv.
Find advokat