Ret&Råd hjælper dig - uanset hvad konteksten er

Når en person afgår ved døden, skal arvingerne tage stilling til en række praktiske ting. Hos Ret&Råd har vi nogle af landets dygtigste advokater inden for arv, testamente og dødsbobehandling. Du kan derfor med fordel søge råd og vejledning hos os, når det drejer sig om:

Arv
Dødsbobehandling
Pensioner & forsikring
Testamente

Blogs relateret til testamente og arv

Hvordan undgår du, at dine nærmeste ender i arvekonflikter?

Arvekonflikter opstår af mange forskellige grunde. Det kan dreje sig om penge og fordelingen af arven, men det er ofte også spørgsmål af følelsesmæssig karakter, om at føle sig snydt eller forbigået, og om ikke at forstå baggrunden for afdødes sidste vilje, der giver anledning til arvekonflikter.
Af Lisbeth Darling Wegener Advokat

Skriv et testamente og spar en del af arveafgiften

Et forslag om at afskaffe arveafgiften er kommet til politisk debat.
Af Lotte Helms Advokatfuldmægtig

Hvad sker der, når dit handicappede barn bliver voksen?

Spørgsmålet bliver relevant, når barnet bliver myndigt, idet barnet fra dette tidspunkt kan være berettiget til at oppebære førtidspension m.m. Derudover vil barnet juridisk set have mulighed for at indgå aftaler.
Af Kristine Schmidt Usterud Advokat (H)

Arv

Reglerne omkring fordeling af arv findes i arveloven. Har du ikke oprettet et testamente, der specificerer hvordan din arv skal fordeles, vil arven blive fordelt i henhold til arvelovens bestemmelser.Læs mere om arv her
Dødsbobehandling
Når en person afgår ved døden, skal arvingerne tage stilling til en række praktiske ting herunder, hvordan boet efter afdøde skal behandles. Der er flere bobehandlingsmetoder, og hvilken der skal vælges afhænger af en række faktorer.
Læs mere her
Pensioner & forsikring

Hvad der sker med vores forsikringer og pensioner, når vi afgår ved døden, kan afhænge af, om vi selv aktivt har taget stilling til, hvad der skal ske, eller om det er bestemmelserne i lovgivningen, der kommer til at afgøre det.

Læs mere her

Find advokat med speciale i testamente og arv

Find hurtigt og nemt din lokale Ret&Råd advokat,
som kan hjælpe med rådgivning inden for testamente og arv.
Find advokat