Ret&Råd hjælper dig - uanset hvad konteksten er

Når en person afgår ved døden, skal arvingerne tage stilling til en række praktiske ting. Hos Ret&Råd har vi nogle af landets dygtigste advokater inden for arv, testamente og dødsbobehandling. Du kan derfor med fordel søge råd og vejledning hos os, når det drejer sig om:

Arv
Dødsbobehandling
Pensioner & forsikring
Testamente

Artikler relateret til testamente og arv

Hvornår kan jeg bruge et indbotestamente?

Når du skal fordele sædvanligt indbo, kan du bestemme, hvem der skal arve det, ved at skrive et indbotestemente. Det kræver blot en skriftlig erklæring fra dig, der er underskrevet og dateret. Men de regler gælder dog ikke for alle typer indbo.
Af Annemette Larsen Advokat (L)

Pensioner indgår ikke i et dødsbo

Når en afdød efterlader sig pensionsordninger, indgår disse som det klare udgangspunkt ikke i dødsboet og dermed til fordeling mellem arvingerne. Pensionsmidlerne tilfalder nemlig den eller dem, der er begunstiget i policen.
Af Kirsten Skodborg Advokat (L)

Hvordan sikrer du arven, hvis din arving har uoverskuelig gæld?

Du har flere muligheder, og en af dem er at indsætte en såkaldt successionsrækkefølge i dit testamente. Arveloven indeholder dog kun en meget kortfattet bestemmelse om arv i successionsrækkefølge. Det stiller store krav til testamentet.
Af Betina Boysen Advokat

Arv

Reglerne omkring fordeling af arv findes i arveloven. Har du ikke oprettet et testamente, der specificerer hvordan din arv skal fordeles, vil arven blive fordelt i henhold til arvelovens bestemmelser.Læs mere om arv her
Dødsbobehandling
Når en person afgår ved døden, skal arvingerne tage stilling til en række praktiske ting herunder, hvordan boet efter afdøde skal behandles. Der er flere bobehandlingsmetoder, og hvilken der skal vælges afhænger af en række faktorer.
Læs mere her
Pensioner & forsikring

Hvad der sker med vores forsikringer og pensioner, når vi afgår ved døden, kan afhænge af, om vi selv aktivt har taget stilling til, hvad der skal ske, eller om det er bestemmelserne i lovgivningen, der kommer til at afgøre det.

Læs mere her

Find advokat med speciale i testamente og arv

Find hurtigt og nemt din lokale Ret&Råd advokat,
som kan hjælpe med rådgivning inden for testamente og arv.
Find advokat