Advokat Anne Broksø

Anne Broksø

Advokat (H)


Ret&Råd Advokater København Kontorfællesskab
Nørre Voldgade 16, 4. sal
1358 København K
+45 70 70 16 09

E-mail: abr@ret-raad.dk Krypteret e-mail: kbh-abr@ret-raad.dk Telefon: +45 70 70 50 15 CVR: 35 76 69 60

Faglig profil:

Jeg er specialiseret i al rådgivning inden for familie- og arveret. Har undervist en del inden for emnet - bl.a. på Kbh. Universitet, advokatuddannelsen og dommeruddannelsen og underviser nu alene advokater i emnerne.

Familieret:

Jeg tager mig af den fulde sag vedr. en separation/skilsmisse. Dvs. både den økonomiske del og sager om børn. I børnesagerne er det helheden om både børnebidrag, børns bopæl, forældremyndighed og samværet, som jeg kan hjælpe med.

Jeg er udnævnt bobehandler ved retten i Hillerød og håndterer dermed en del komplicerede bodelinger. Jeg er således erfaren i skilsmisse og dermed deling med større virksomhedskomplekser, pensioner, skatteretlige spørgsmål mv. 

Dødsboer:

Jeg har i mange år været autoriseret bobestyrer ved retten i Hillerød og har således haft og har stadig mange dødsboer -  både private skifter og bobestyrerboer. Der er mange ting at tage stilling til i forbindelse med et dødsbo. Først skal det afgøres, hvordan boet behandles og derefter skal indrykkes proklama, laves åbningsstatus, selvangivelse, boregnskab mv. Det kan være rart at have en erfaring dødsboadvokat med i det forløb.

Testamenter og ægtepagter:

Jeg laver mange testamenter som sikrer, at arven efter dig, fordeles præcis som du måtte ønske det; det kan både være selve fordelingen der reguleres på, eller bestemmelser om, at dine arvingers arv skal være særeje.

Det er i sær vigtigt for ugifte, og for gifte med dine og mine børn, at testamente laves i tide, men også ægtefæller med fællesbørn, kan have gavn af et testamente.

Ægtepagt er det dokument, der regulerer, hvordan du og din ægtefælle fordeler jeres formue, både ved en evt. separation/skilsmisse og ved død.

Jeg samarbejder med Det Gode Testamente. Det Gode Testamente er et samarbejde mellem 33 velgørende organisationer, der er gået sammen for at gøre det nemmere for dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. På www.detgodetestamente.dk kan du få inspiration og viden samt læse om muligheden for at få tilskud til oprettelsen af testamentet.

Mediation:

Jeg er uddannet mediator og forestår mediationer, hvor parterne selv finder en løsning på deres konflikt. Det gør jeg både udenretligt og som retsmægler ved Østre landsret retskreds.

C.V.:

 • Partner Ret&Råd København 2014 - nu
 • Partner Ret&Råd Hillerød 2001-2014
 • Møderet for Højesteret 2005
 • Møderet for landsret 2000
 • Advokat, Ret&Råd Hillerød 2000
 • Advokatfuldmægtig, Ret&Råd Hillerød 1997-2000
 • Cand. Jur. Kbh. Universitet 1997

Bestyrelsesposter:

 • August 2012 - september 2014: Medlem af Danske Advokaters bestyrelse 
 • Marts 2010 - marts 2015: Bestyrelsesformand for Ret&Råd
 • Marts 15 - marts 2016: Bestyrelsesmedlem i Ret&Råd   
 • Oktober 2014 - 2015: Næstformand i Danske Familieadvokater
 • Oktober 2015 - nu: Formand Danske Familieadvokater
 • 2010 – nu: Bestyrelsesformand for Lund of Cph A/S

Forsikringsselskab og garantistiller: HDI-Gerling Forsikring, Indiakaj 6, 1., 2100 København Ø.

Jeg har klientbankkonto i Jyske Bank.

Læs min persondatapolitik her.

Læs mere på Ret&Råd Advokater København.

Jeg er medlem af

Mine seneste blogs

Hjælp til arv og dødsbo?

Når et familiemedlem afgår ved døden, er der mange ting at tage stilling til. Arvingerne skal tage en række vigtige praktiske og juridiske beslutninger, og derfor kan det være en god idé at få rådgivning fra en advokat til at hjælpe med at håndtere situationen.
Af Anne Broksø Advokat (H)

Kræver det noget at oprette et afgiftsbesparende testamente?

Mange forældre opretter testamente for at sikre, at arven til deres børn bliver fordelt på en bestemt måde. Færre ved dog, at der er endnu større grund til at oprette testamente, såfremt man ikke har nogle børn eller hvis man ønsker, at andre end ens børn skal arve. For ud over at kunne bestemme nøjagtig hvem arven skal tilfalde, kan man samtidig spare betydelige afgifter ved at oprette et særligt afgiftsbesparende testamente.
Af Anne Broksø Advokat (H)

Hvordan anfægter jeg en pensionsudbetaling?

Når en person etablerer en pensionsopsparing eller en livsforsikring, kan vedkommende indsætte en begunstiget. Formålet hermed er, at den begunstigede får udbetalt forsikrings- eller pensionssummen når forsikringstageren eller pensionsopspareren afgår ved døden.
Af Anne Broksø Advokat (H)