Involveret i en straffesag

Uanset om du er involveret i en straffesag som offer eller sigtet er det en god idé hurtigt at kontakte en advokat til at hjælpe dig med sagen.

Kontakt advokat Mikkel Holm Nielsen for råd og vejledning til din konkrete situation på telefon 6966 3013.

Er du sigtet?

Som sigtet i en straffesag får du en række rettigheder, herunder retten til en advokat. Du har ikke selv adgang til sagens papirer, men det har din advokat. Det er derfor en fordel tidligt i processen at kontakte en advokat, så du kan få indblik i, hvad politiet baserer sagen på og få råd ift., om du skal udtale dig til politiet nu eller vente.

Læs mere om det at være sigtet i en straffesag her.

Salæret i straffesager fastsættes efter nogle helt faste takster, og du bliver kun pålagt at betale din advokat, hvis du bliver dømt i sagen. Du kan læse mere om taksterne på domstol.dk.

Er du offer?

Også som offer for en forbrydelse vil det være godt at kontakte en advokat, navnlig hvis sagen drejer sig om personskade. Det er vigtigt at søge læge hurtigt og gemme dokumentation for alle de udgifter, som overfaldet medfører for dig.

Som offer skal du ikke betale for en advokat. Dette dækkes enten af din retshjælpsforsikring eller statskassen. Det er ikke alle sager, hvor du er offer for en forbrydelse, hvor du kan få en bistandsadvokat, men i alle sager vedrørende personskade bør politiet vejlede dig herom.

Du kan læse mere om det her.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.