Hjælp til skilsmisse, bodeling og ordninger om børn?

Der er mange ting at tage stilling til, hvis du har fundet ud af, at du og din ægtefælle ikke længere skal være sammen. Derfor kan det være en god idé at få hjælp fra en familieadvokat.

Hvis du skal skilles, er der mange ting, der skal tages hånd om: For det første selve skilsmissen, for det andet bodelingen og sidst, men ikke mindst – hvad med børnene? Alle disse spørgsmål kan en familieadvokat hjælpe med at svare på, således at skilsmissen bliver mere overskuelig. Familieadvokaten hjælper også gerne under forløbet.

Skilsmisse

Hvis I er enige om, at I skal skilles, kan dette ske med det samme ved blot at sende en fælles ansøgning om skilsmisse til Familieretshuset.
I skal imidlertid også være enige om spørgsmålet om ægtefællebidrag, dvs. om den ene ægtefælle skal betale bidrag til den anden, og i givet fald hvor lang tid.
I skal også være enige om, hvem af ægtefællerne der skal fortsætte lejemålet i den hidtidige fælles bolig.

Hvis I ikke er enige om dette, må sagen afgøres i retten.

Bodeling

Hvis I i ægteskabet har haft delingsformue, skal der ske en deling af jeres fællesbo. Det vil sige, at I hver især skal opgøre jeres aktiver og passiver, og hvis I hver især har en positiv nettoformue er udgangspunktet, at I skal dele denne med den anden.

I skal også finde ud af, hvem der skal have de forskellige aktiver i boet, om den ene f.eks. ønsker at overtage den hidtidige fælles bolig, til hvilken pris osv.
Familieretshuset hjælper ikke med bodelingen. Hvis I ikke – eventuelt med hjælp af jeres respektive advokater – kan få en aftale om dette, kan I bede skifteretten om hjælp.

Børn

Når I flytter hver til sit i forbindelse med en skilsmisse, skal I også tage stilling til, hvor børnene skal bo, og hvor meget samvær der skal være med den anden forælder.

Særligt på dette følelsesmæssigt tunge område giver det mening at lade familieadvokaten hjælpe, både med rådgivning og i forhold til processen i Familieretshuset og eventuelt Familieretten.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.