Gældsrådgivning

Har du håbløs gæld?

Få hjælp til at få styr på gælden, så du kan blive den kvit på sigt.

Få hjælp nu

Artikler relateret til Gæld

Hvornår kan man få gældssanering?

Mange tror, at det er tæt på umuligt at få gældssanering, men det er faktisk ikke tilfældet. Der er naturligvis visse betingelser, man skal opfylde. Dem kan du læse om her.
Af Per Andreasen Advokat (H)

Ny højesteretsdom: Forældelse afbrydes kun for den del af gælden, som banken sender i fogedretten

Der er nu bragt klarhed over en usikker retstilstand. Højesteret har i en afgørelse den 16. april 2020 slået fast, at forældelsen kun afbrydes for den del af gælden, der anmodes om udlæg for. Afgørelsen kan have betydning for dig, hvis du tidligere har været i fogedretten med en gæld, da en del af den gæld kan være forældet. Det kan også få betydning for, hvordan bankerne agerer fremover, når de sender gæld i fogedretten.
Af Betina Boysen Advokat

Betingelser for at opnå gældssanering

Du kan få gældssanering, såfremt du ikke er i stand til – og ikke inden for de nærmerest år har udsigt til – at kunne betale hvad du skylder. Samtidig skal gennemførelse af en gældssanering føre til en varig forbedring af din økonomi.
Af Elin L. Andersen Advokat (H)
Familielån
Ønsker du at give et arveforskud eller en større gave til dine børn eller børnebørn, kan det være en fordel at give det som familielån. Modsat arveforskud og gaver, hvor modtageren kan risikere at betale en afgift på 15%, kan familielån nemlig gives afgiftsfrit.
Læs mere her
Solidarisk hæftelse
Ved solidarisk hæftelse, hæfter i hver især fuldt ud for den samme gæld. Det kan blive dyrt, hvis den ene ikke betaler. Det er derfor vigtigt, at du nøje overvejer betydningen af solidarisk hæftelse, før du forpligter dig hertil.
Læs mere her
Tilmeld nyhedsbrev

Bliv tilmeldt Ret&Råds nyhedsbrev og få gode råd direkte i din indbakke hver måned. 

Læs Ret&Råd advokaters persondatapolitik her.

Tilmeld nyhedsbrev

Find advokat med speciale i gæld

Find hurtigt og nemt din lokale  Ret&Råd advokat,
som kan hjælpe med rådgivning inden for gæld.
Find advokat