Ret&Råd Advokater Hinnerup Nord Ret&Råd Advokater Hinnerup Nord

Ret&Råd Advokater Hinnerup

Møllevej 19 8382 Hinnerup

Kontorinformation

Advokat i Hinnerup

Ret&Råd Hinnerup Nord er et serviceorienteret advokatfirma med fokus på bolig- og erhvervsrådgivning. Vores rådgivning bygger på en bred, juridisk viden i konstant udvikling.

Ret&Råd Hinnerup Nord blev etableret i 1977 og er gennem årene udviklet med høj specialisering på erhvervsrådgivning og handel med fast ejendom.

Vi har kontorfællesskab med Ret&Råd Hinnerup Syd og Ret&Råd Aarhus Nord


Åbningstider: Mandag-torsdag: 08:30-16:00 Fredag: 08:30-15:00

Vores seneste artikler

Nyt om tilstandsrapporter

Der har i 2018 været nedsat et udvalg til revision og evaluering af Huseftersynsordningen, herunder tilfredsheden med ordningen siden sidste revision i 2012.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Har du tænkt på at overdrage din bolig til dine børn?

Hvis du har, er det måske en god ide, at gennemføre en overdragelse inden den nye ejendomsvurdering offentliggøres i slutningen af året.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

AB 92 bliver til AB 18 – hvad betyder det for byggeriets parter?

Når man som almindelig forbruger indgår aftale med et byggefirma om opførelse af et hus, eller skal have udført større håndværksopgaver/ombygninger m.m., så er det vigtigt at kende de regler, som man kan og bør anvende i forbindelse med aftaleindgåelsen.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Ny vurderingslov – får det betydning for forældrekøbslejligheder?

Ny vurderingslov kan få betydning for forældrekøbslejligheder. De nye regler for vurdering af ejerboliger får betydning for salg af forældrekøbslejligheder til nærtstående.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Har du husket ”Håndværkerfradraget”?

Det er ved at være sidste chance for at få udført opgaver i henhold til BoligJobordningen og opnå fradrag i 2017. BoligJobordningen blev som ventet genindført i 2017, men fradrag for håndværksarbejder har i 2017 været begrænset til arbejder hvor der har været tale om energibesparelser, altså grønne investeringer.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Radon – Skal villaejere og håndværkere forholde sig til det?

Radon er yderst sundhedsskadeligt. Den radioaktive gas er hvert år medvirkende til, at 300 danskere får konstateret lungekræft og ca hvert femte hjem har et for højt niveau af radon i indeklimaet.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Salg af bolig kan ske skattefrit

Salg af boligen kan ske skattefrit, når blot visse forudsætninger er opfyldt, men disse forudsætninger skal til gengæld i enhver henseende være opfyldt.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Skattemæssige fordele og ulemper ved forældrekøb – Pas på ved andelsboliger

Forældrekøb er højaktuelt i denne tid, hvor mange nye studerende skal gøre klar til at flytte til storbyerne og dermed leder efter et sted at bo. Et forældrekøb kan være en god investering, men det har nogle skattemæssige konsekvenser, som er værd at kende til
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

De vigtigste punkter i ny boligbeskatning

Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre indgik i går aftale om ny boligbeskatning. Her får du de vigtigste elementer i aftalen
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Boligejere og lejere får fastfrosset grundskyld i 2017

Boligejere kommer til at betale det samme i grundskyld i 2017, som de gjorde i 2015 og 2016.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Er du sommerhusejer, er der godt nyt på vej

Den nye trekløver-regering har i regeringsgrundlaget lagt op til at hæve belåningsgraden på sommerhuse og fritidsboliger fra 60 pct. til 75 pct.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Er ejerskifteforsikringer forsikringsselskabernes pengemaskine?

Efter at have arbejdet med køb / salg af private boliger i en årrække er det min erfaring, at mange købere har den holdning, at ejerskifteforsikringen ikke er værd at bruge penge på.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Har du husket håndværkerfradraget for 2016?

Du kan nå det endnu, men det er snart sidste chance for at få udført håndværksarbejder eller serviceydelser i 2016 med mulighed for fradrag i henhold til boligjobordningen, også populært kaldet Håndværkerfradrag.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

5 ting du skal være opmærksom på, når du indgår en lejeaftale

Det kan være lidt af en udfordring at finde en lejebolig i forbindelse med studiestart, og det gælder om at holde hovedet koldt, så du ikke går i en fælde, og mister penge når du søger en bolig.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Nye krav til boligkøbernes økonomi

1. november 2015 trådte boligmarkedets nye 5% regel i kraft, og fra da af skulle alle boligkøbere selv finansiere fem procent af boligprisen. Initiativet blev taget for at lægge en dæmper på de stigende priser på boligmarkedet i storbyerne og dermed et forsøg på at forebygge en ny boligboble i Danmark.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Ejerbolig eller andelsbolig – hvad skal jeg vælge?

Er du én af de mange, der står over for et boligkøb og har svært ved at beslutte om, det skal være en ejerbolig eller en andelsbolig, så kan det ekstremt lave renteniveau, vi ser for tiden, måske være med til at afgøre dit valg.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Er boligkøberne ladt i stikken efter 1. januar 2015?

Med den nye ejendomsmæglerlov må boligkøberne forberede sig på, at der sker ændringer i de salgsopstillinger og boligannoncer, som vi er vant til at se. Efter 1. januar, hvor de nye regler træder i kraft, er ejendomsmæglerne nemlig ikke forpligtet til at oplyse, hvad det kan koste at finansiere et køb af boligen eller, hvad de faktiske forbrugsudgifter beløber sig til. De ændrede regler ser dermed umiddelbart ud til at gøre det lidt sværere at være boligkøber, men faktisk er reglerne lavet for at fjerne enhver tvivl om, hvem ejendomsmægleren egentlig repræsenterer.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Vær opmærksom på standardvilkårene i købsaftalen!

I en købsaftale er der standardvilkår, som bliver en del af aftalerne mellem køber og sælger, en del af disse vilkår er identiske med hvad der følger af lovgivningen, herunder ”Lov om forbrugerbeskyttelse ved køb af fast ejendom”. I denne lov findes bl.a. reglerne om, at en sælger kan blive ansvarsfri for mangler ved bygningens fysiske tilstand, når køber har modtaget en tilstandsrapport, elsynsrapport, ejerskifteforsikringstilbud samt tilbud om betaling af halvdelen af præmien på en ejerskifteforsikring.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Helårsboliger som sommerhuse

En ændring i boligreguleringsloven, giver kommunerne mulighed for at tillade, at en helårsbolig benyttes som fritidsbolig eller en såkaldt flexbolig. Dermed får interesserede købere nye muligheder for at få et fristed på landet - og med håndværkerfradraget kan man oven i købet få fradrag til renoveringen.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Byggeloven er ændret

Formålet med lovændringen er at mindske energiforbruget i nye og eksisterende bygninger.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Forslag til lov ændring af landbrugsloven

Ændringen af landbrugsloven er en del af den aftale om Grøn Vækst, som regeringen og Dansk Folkeparti har indgået i 2009, og som ifølge lovforslaget skal sikre, at et højt niveau af miljø-, natur- og klimabeskyttelse går hånd i hånd med en moderne og konkurrencedygtig landbrugs- og fødevareproduktion.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Energimærkning – nye pligter for udlejere, ejerforeninger og andelsboligforeninger.

Udlejere, ejerforeninger og andelsboligforeninger skal være opmærksomme på, at der er kommet skærpede regler til energimærkning efter 1. juli 2012.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)

Fra bopælspligt til beboelsespligt

Landbrugsloven er blevet ændret, så folk, der køber en landbrugsejendom under 30 hektarer, ikke længere er tvunget til at have bopæl på stedet. Nu skal de kun sørge for, at nogen bor på gården. Dette kan fx ske ved at leje ejendommen ud.
Af Niels Søndergaard Advokat (L)
Anbefaling af Inge Lindeer fra Ret&Råd

Vi har haft Inge Lindeer ved Ret&Råd Hinnerup til at hjælpe os ved køb af nyt hus. Hun har vist et godt overblik og indsigt i vores sag samt en stor faglighed ift. bolighandler. Dette har gjort at vi har været helt trygge i processen, og har kunnet fokusere på flyttekasser og flytterod. Vi kan klart anbefale Inge Lindeer til andre.

Brian Pedersen

STOR ros til Ret&Råd Hinnerup
Deres håndtering af huskøb og skilsmisse har været til fem stjerner. En særlig tak til Inge Lindeer, som må være en fabelagtig ressource for afdelingen - jeg tror ikke, at jeg før er stødt på et mere dedikeret og dygtigt menneske. Der er styr på det og altid med smil og overskud. Sådan skal det gøres! Vi ses igen Ret&Råd.

Tina Hee

Uovertruffen service
Super god seriøs og grundig behandling af mit boligsalg. Specielt Inge Lindeer som var virkelig skarp og havde styr på sagerne. Kan varmt anbefales!

Varm anbefaling af Inge Lindeer fra Ret&Råd

Vi har fået hjælp af Inge Lindeer i Hinnerup både ved køb af grund og ved gennemgang af entreprisekontrakt. Hun har været helt fantastisk! Hun har sat sig grundigt ind i vores sag og hjulpet os igennem en vanskelig proces med både fredninger og meget andet.

Vi kan på det varmeste anbefale hende!

Johannes Damsgaard-Bruhn