Skal du på bilferie til udlandet er her en række gode råd, som du skal tænke over. Læs her.
Hvis din rejse går til et land i EU / EØS skal I huske følgende:
Det blå EU-sygesikringskort skal med!
Kortet giver dig ret til læge- og hospitalsbehandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Blå kort gælder i EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.
Hvis der er egenbetaling for lægebehandling i det land, du rejser i, kan du selv komme til at betale denne andel. Det blå kort dækker ikke udgifter til hjemtransport, og i nogle tilfælde dækkes udgifter til sygetransport heller ikke.
Rejser du til andre lande end EU-landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, dækker det blå kort ikke. Hvis du ønsker at være dækket for sygdom/behandling i disse lande, skal du tegne en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab. Med en rejseforsikring kan du være dækket ved både behandling og hjemtransport. Det kan også være, at du allerede har en rejseforsikring inkluderet i din indboforsikring.
… Og din rejseforsikring kan også dække den egenbetaling og eventuelle udgifter til sygetransport og hjemtransport du har haft på dit blå sygesikringskort i EU samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.
Hvis du under din ferie bliver udsat for tyveri, dit flyselskab eller krydstogtsskib mister din bagage, så vil du som udgangspunkt være dækket af din indboforsikring. Indboforsikringen dækker som udgangspunkt uanset om tyveriet eller bortkomstens af bagage sker i Danmark eller et andet land. Du skal dog lige tjekke om din indboforsikring, som betingelse for dækning, har stillet krav om rejseforsikring. Hvis du har en rejseforsikring, som ingen problemer, men hvis du skal på bilferie og ikke har overvejet en rejseforsikring, så skal du lige tjekke, at det er ok med din indboforsikring.
En rejseforsikring er en slags akut-forsikring, der kan dække udgifter som følge af eksempelvis forsinket bagage og akut helbredsproblemer. En indboforsikring dækker typisk udgifter som følge af tyveri og mistet bagage. Hvis dine helbredsproblemer ikke er akutte, men er forhold, der har været kendt inden du tager afsted på ferie, så dækker dine forsikringer typisk ikke i udlandet, med mindre det har været godkendt af forsikringsselskabet inden du tager afsted på ferie…
Du skal også være opmærksom på, at dine forsikringer (ulykkes- og rejseforsikring), kan indeholde betingelser om, at skader ikke må opstå som følge af særlige aktiviteter, som eksempelvis klatring, kitesurfing, windsurfing, dykning eller faldskærmsudspring. Så, hvis du har planlagt, at din sommerferie skal tilbringes ved ”Cold Hawaii” ved Vesterhavet på et surf-bræt, eller som bjergbestiger i Alperne, så skal du nok lige tjekke, at din ulykkesforsikring eller rejseforsikring også dækker skader, som følge af sådanne aktiviteter.
Forsikringer kan meget, men forsikringsselskaber er også eksperter i, at formulere kringlede undtagelser. Så er du i det mindste i tvivl, så kræv, at få klare svar fra dit forsikringsselskab på dine spørgsmål inden du tager på ferie. Og gerne på skrift.
Ellers er der bare tilbage at ønske dig en rigtig god sommerferie.
Hvis du har spørgsmål til indholdet i artiklen eller brug for hjælp, kan du kontakte din Ret&Råd advokat idag.