ferieloven

Sommerferien står for døren – 5 ting, du skal have styr på, hvis du skal på bilferie

Sommeren er højsæson for bilferie. Her er 5 gode råd til dig før din sommerferie:

1. Det røde Kort

Hvis du har tegnet en kaskoforsikring hos et forsikringsselskab i Danmark, som er medlem af Rødt Kort-ordningen (det er de fleste), har du ret til vejhjælp i udlandet.
Er du ude for en ulykke i udlandet, kan du med Rødt Kort-ordningen få hjælp til:

• Vejhjælp på skadestedet
• Bugsering
• Hotel og nødvendig lokaltransport
• Udlejningsbil
• Hjemrejse
• Hjemtransport af køretøj
• Fremskaffelse og forsendelse af reservedele

Du skal huske telefonnummeret (+45 70 10 50 50) til SOS International eller downloade deres app. Se mere på www.sos.eu/da/kontakt

2. Det grønne Kort

Skal du på bilferie uden for EU-lande, skal du medbringe Det grønne Kort. Kortet er din dokumentation for, at din bil er ansvarsforsikret. 

Kortet er ikke nødvendigt i EU-lande eller i Andorra, Island, Norge, Schweiz eller Serbien.

Er du involveret i en ulykke i et af de lande, hvor du skal have Det grønne Kort, er det vigtigt, at du sikrer dig en kopi af det grønne kort fra modparten.

Du får Det grønne Kort ved at kontakte dit forsikringsselskab. 

Du kan læse mere om Det grønne Kort på www.dfim.dk. 

3. Indboforsikring

Den typiske indboforsikring dækker ved rejser på indtil 3 måneder. Du skal dog huske at kontrollere dine forsikringsbetingelser, inden du tager afsted.

Tyveri fra en låst bil, vil være dækket, men det er et krav, at der er tegn på voldeligt opbrud.

Nogle forsikringsbetingelser indeholder krav om, at såkaldte særlige indbogenstande, f.eks. bærbar computer, tablet og kamera, skal have været opbevaret, så de ikke er synlige udefra. De bør derfor ligge i bagagerum eller handskerum.

Hvis du har været udsat for et tyveri, skal du sørge for at anmelde det til det lokale politi og få dokumentation for anmeldelsen. Er det ikke muligt at politianmelde tyveriet, skal du sørge for at få anden dokumentation, f.eks. dokumentation for anmeldelse til hotellet eller lignende.

Vær opmærksom på, at din rejseforsikring også kan indeholde dækning for tyveri.

4. Rejseforsikring

Det gule sundhedskort dækker alene rejser i Danmark, Færøerne og Grønland. 

Skal du til andre EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort.  

Det blå EU-sygesikringskort kan dog have begrænset dækning, og det kan derfor være en god ide at tegne en rejseforsikring.

En rejseforsikring kan dække udgifter til hjemtransport, evakuering, retshjælp og tandlæge. En rejseforsikring kan også indeholde dækning for tyveri, herunder dækning fra tyveri fra an aflåst bil. Du skal nøje gennemgå forsikringsbetingelserne, da forsikringsselskabernes vilkår i rejseforsikringen er forskellige.

5. Registreringsattest


Endelig skal du altid huske at medbringe den originale registreringsattest, del 1. Det er ikke tilstrækkeligt at medbringe en kopi. 

Skriv også bilens registreringsnummer ned, så du kan opgive det, hvis bilen bliver stjålet.