Du kan få dækket advokatudgifterne ved trafikuheld

Vidste du, at du kan få dækket størstedelen af dine advokatudgifter, hvis du har været ude for en personskade, f.eks. i et trafikuheld? Advokaten kan sikre, der bliver beregnet og udbetalt den korrekte erstatning til dig.

Har du været udsat for en ulykke, f.eks. i et trafikuheld, hvor du er blevet påkørt af et andet køretøj, så har det pågældende motorkøretøjs ansvarsforsikringsselskab pligt til at tilbyde dig som skadelidte at afholde dine rimelige udgifter til advokatomkostninger.

Det er lovpligtigt at holde sit motorkøretøj ansvarsforsikret i Danmark. Du kan således som udgangspunkt regne med, at der altid er et ansvarligt forsikringsselskab til stede, som til dels skal afholde udgifterne til advokatbistand i sagen.  Du kan således få hjælp til at sikre, der bliver beregnet og udbetalt den korrekte erstatning til dig.

Hvis din påkører ikke er forsikret forsikring

Såfremt køretøjet af en eller årsag ikke er forsikret – f.eks. fordi ejeren ikke har betalt sin forsikring, køretøjet er stjålet, eller der tale om en bil forsikret i udlandet – vil skadelidte kunne søge hjælp hos Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) , der indtræder som erstatningsansvarlig i sagen i stedet for ansvarsforsikringsselskabet.

Hvilken erstatning som skadelidt kan du få?

Som hovedregel kan du i henhold til erstatningsansvarsloven få følgende erstatning, hvis uheldet er ude, og du ender som skadelidte i trafikuheld.

  1. Svie- og smerte
  2. Tabt arbejdsfortjeneste
  3. Varigt mén
  4. Erhvervsevnetab

Det er vigtigt, at du kontakter din advokat så hurtigt som muligt efter ulykken, så har advokaten – på alle måder – bedst mulighed for at hjælpe dig.

Læs vores brochuren om erstatning ved personskade.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.