2. december 2024 Erstatning, Socialret Tabt arbejdsfortjeneste: Hvilke udfordringer kan man møde? Både når det gælder beregning og bevilling af tabt arbejdsfortjeneste til forældre til børn med funktionsnedsættelse, kan man møde forhindringer…
28. november 2024 Erstatning, Socialret Tabt arbejdsfortjeneste til forældre til handicappet barn Flere kommuner dækker ikke tabt arbejdsfortjeneste til forældre i overensstemmelse med reglerne, fastslår Ankestyrelsen.
27. november 2024 Socialret Lovpligtig underretning til kommunen og forskel på frivillig og tvangsmæssig anbringelse Alle personer har pligt til at indberette til kommunen, hvis man oplever, at et barn har dårlig trivsel. Men hvordan…
1. maj 2024 Ansættelse & Arbejde, Socialret Handicappet medarbejder og hjælpemidler til arbejdet Vidste du, at en handicappet medarbejder kan få bevilget hjælpemidler på arbejdspladsen, hvis det er nødvendigt for at kunne udføre…
17. april 2024 Privatrådgivning, Socialret Hvad sker der, når dit handicappede barn bliver voksen? Spørgsmålet bliver relevant, når barnet bliver myndigt, idet barnet fra dette tidspunkt kan være berettiget til at få førtidspension m.m.…
14. juni 2023 Privatrådgivning, Socialret Hvordan kan og skal kommunerne hjælpe borgerne i sociale sager Når man som handicappet borger, eller fx som forælder til et handicappet barn henvender sig til kommunen for at få…
15. marts 2023 Børn & Samvær, Socialret Anbragte børn og unge har ret til samvær med deres netværk Ifølge lov om social service har kommunen pligt til at opretholde forbindelsen mellem et anbragt barn eller ung og deres…
2. november 2022 Erhvervsrådgivning, Socialret Vidste du, at en handicappet medarbejder kan få personlig assistance? De handicapkompenserende ordninger skal understøtte, at personer med handicap kan komme i beskæftigelse eller fastholdes i jobbet. En af dem…
18. maj 2022 Privatrådgivning, Socialret Hvis en person ikke kan give samtykke til at flytte i botilbud Nogle voksne borgere har det så dårligt, at de ikke kan bo for sig selv eller hos deres familie. De…
17. marts 2021 Privatrådgivning, Socialret Hvornår har man ret til henholdsvis praktisk hjælp eller socialpædagogisk støtte i hjemmet? Når man som voksen har brug for støtte i hjemmet på grund af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, sker udmålingen…
16. september 2020 Børn & Samvær, Socialret Hvilke rettigheder har forældre, når deres barn ikke vil gå i skole? Mange forældre til børn med særlige behov oplever især efter inklusionsreformen udfordringer med at få deres børn i skole. Når…
18. september 2019 Privatrådgivning, Socialret Hvad er en børnefaglig undersøgelse? En børnefaglig undersøgelse skal danne baggrund for at give børn støtte i hverdagen. Selvom forældre kan blive skræmt over det…