Gældsrådgivning
Mange mennesker har desværre håbløs gæld. Det kan være pga. en tvangsaukti-on, skilsmisse eller et mislykket erhvervseventyr. Det kan også være pga. sygdom, spillelidenskab eller blot pga. overforbrug eller lignende.
Uanset om årsagen til gælden er skilsmisse eller noget helt andet, har man behov for gældsrådgivning med henblik på, hvordan man bedst forholder sig i den kon-krete situation, og hvordan man evt. kommer ud af gælden ved en akkord eller gældssanering.
Ofte skubber man problemerne foran sig ved blot at tage mere overarbejde eller ved at låne flere penge til at betale den gamle gæld med. Vi opfordrer i stedet til at søge gældsrådgivning så hurtigt som muligt.
Hos Ret&Råd har vi specialister i gældssaneringer og gældsrådgivning generelt. De kan vejlede dig, før du går ned med flaget. Gældsrådgivningen fra Ret&Råd vil kunne hjælpe dig til at få overblik over din gæld og hvilke muligheder, du har for at få bugt med gælden.
Hvis du ønsker at søge gældssanering kan du finde blanket til ansøgningen og en vejledning på www.domstol.dk
Din gældsrådgiver vil også kunne hjælpe dig med at vurdere, om du umiddelbart opfylder betingelserne for gældssanering, og hvis det er tilfældet, kan advokaten ligeledes hjælpe dig med at søge om gældssanering.
Selvom du ikke opfylder betingelserne for gældssanering, er det dog i de fleste tilfælde stadig muligt at komme gælden til livs med hjælp fra en gældsrådgiver.
Gældsrådgivningen fra Ret&Råd indebærer også, at du får gældsrådgivning om, hvad der vil ske i fogedretten, når sagen sendes dertil, samt hvad det betyder, at sagen anmeldes til RKI.
Solidarisk hæftelse
Ved solidarisk hæftelse, hæfter I hver især fuldt ud for den samme gæld. Hvis du hæfter solidarisk for en gæld og den anden ikke betaler, risikerer du derfor at stå alene med hele gælden. Det er derfor vigtigt, at du nøje overvejer betydningen af solidarisk hæftelse, før du forpligter dig hertil.
Har du brug for hjælp til gældsrådgivning? Find din lokale Ret&Råd Advokat eller ring til os på tlf. 70 20 70 70. Du kan også læse mere i vores brochure Gældssanering, eller læse en af vores artikler om privatøkonomi skrevet af Ret&Råd Advokater.
Du risikerer således ikke alene at skulle tilbagebetale din egen andel af lånet, men også din meddebitors andel. Du vil naturligvis så have et internt krav mod din meddebitor, men er denne insolvent, vil dette (i hvert fald foreløbigt) være uden værdi.
Det klare udgangspunkt er, at du som ægtefælle alene kommer til at hæfte for din ægtefælles gæld, hvis gælden er stiftet i fællesskab. Altså at I begge har underskrevet som debitorer. Læs mere herom under emnet særråden og særhæften.
Det er imidlertid forholdsvist almindeligt at begge ægtefæller skriver under på gælden. Som udgangspunktet vil I kun kunne slippe fri af solidarisk hæftelse med kreditors samtykke til en overdragelse eller en opsplitning.
Det forhold, at forudsætningerne for solidarisk hæftelse bortfalder, f.eks. at I bliver separeret eller skilt, ændrer altså ikke på kreditors ret til at fastholde solidarisk hæftelse.
At I internt f.eks. i forbindelse med bodelingen aftaler, at den ene af jer skal overtage lånet, frigør således ikke den anden part for solidarisk hæftelse, medmindre at kreditor har godkendt debitorskiftet.
Over for kreditor vil I således, uanset jeres interne aftale, fortsat hæfte solidarisk. Dvs. undlader den ene af jer at betale et afdrag – eventuelt endda den ægtefælle, der internt har påtaget sig lånet – vil kreditor fortsat kunne kræve skylden betalt af den anden af jer.
Har du et spørgsmål til vores advokater?
"*" indicates required fields