Hvad er en fremtidsfuldmagt?

Hvis du ikke længere selv er i stand til at varetage dine personlige og/eller økonomiske forhold f.eks. på grund af sygdom, kan Familieretshuset udpege en værge for dig. Det kan desværre være en lang og administrativ tung proces. Med en fremtidsfuldmagt kan du på forhånd selv udpege en eller flere, der skal varetage dine økonomiske og personlige forhold for det tilfælde, at du ikke selv kan.

Hvis du ikke længere selv er i stand til at varetage dine personlige og/eller økonomiske forhold f.eks. på grund af sygdom, kan Familieretshuset udpege en værge for dig.  Det kan desværre være en lang og administrativ tung proces. Med en fremtidsfuldmagt kan du på forhånd selv udpege en eller flere, der skal varetage dine økonomiske og personlige forhold for det tilfælde, at du ikke selv kan.

Fremtidsfuldmagtsordningen er således et praktisk alternativ et værgemålsreglerne.

Læs også: hvorfor skal du oprette en fremtidsfuldmagt

Du kan oprette en fremtidsfuldmagt når som helst mens du stadig er frisk. Fuldmagten træder først i kraft, hvis du på et tidspunkt ikke længere er i stand til at varetage dine personlige og/eller økonomiske forhold, f.eks. på grund af sygdom eller mental svækkelse. Fremtidsfuldmagten bliver registreret i Fremtidsfuldmagtsregistret og skal sættes i kraft af Familieretshuset, når betingelserne er opfyldte.

Du vælger selv om der skal være én eller flere fuldmægtige og hvilken rolle, de evt. hver især skal have.

Hvad koster en fremtidsfuldmagt?

Ligesom ved udarbejdelse af et testamente og ægtepagt er det vigtigt, at fremtidsfuldmagten tager udgangspunkt i netop dig, din økonomi og din familie, således at den reelt opfylder de behov og ønsker, som du har med fremtidsfuldmagten, når den evt. træder i kraft. Det skal være klart men også specifikt formuleret således at konflikter kan undgås. 

Prisen afhænger af dine ønsker til fuldmagten, herunder om du f.eks. har behov for særlige virksomhedsmæssige forhold. Kontakt din nærmeste Ret&Råd Advokat og hør nærmere eller ring til os på tlf. 70 20 70 70.

Få hjælp til at oprette en fremtidsfuldmagt

Udfyld formularen, så vil en af vores advokater kontakte dig inden for 2 hverdage.

Navn
*
E-mail
*
Telefon
Postnummer
*
Beskrivelse