Vidnetestamente – den næstbedste løsning

Hos Ret&Råd oplever vi desværre for ofte, at testamente oprettes for sent i livet. I nogle tilfælde er det først, når en person er dødeligt syg, at vedkommende får taget sig sammen til at få oprettet testamentet. Det er synd, for indimellem når man simpelt hen ikke at få det oprettet.

Den bedste og sikreste løsning er at få oprettet testamentet som et notartestamente.

Nogle enkelte gange kan vi imidlertid ikke nå at få fat i notaren, og den næstbedste løsning er så at lade testamentet oprette i overværelse af to vidner.

Når man kontakter os for at få oprettet et testamente, vil vi altid sørge for, at testamentet så vidt muligt oprettes med notaren som vidne.

Det giver sikkerhed for, at testamentet altid kommer frem ved dødsfald, idet testamentet i så fald bliver gemt i notarialarkivet, som altid bliver kontrolleret ved et dødsfald, og hvis notaren har været vidne, er man også sikker på, at der ikke kan rejses tvivl om, hvorvidt man helbredsmæssigt var i stand til at oprette testamentet, medmindre helt særlige omstændigheder gør sig gældende.

Nogle enkelte gange kan vi imidlertid ikke nå at få fat i notaren, og den næstbedste løsning er så at lade testamentet oprette i overværelse af to vidner.

Disse vidner må naturligvis ikke være begunstigede i testamentet, og de skal underskrive en særlig erklæring i forbindelse med oprettelsen, hvorefter et sådant testamente godt være tilstrækkeligt.

Hvis man har mulighed for det, bør man dog undgå vidnetestamentet og i stedet anvende notartestamentet.

I helt ekstreme tilfælde kan testamentet oprettes uden vidner som et nødtestamente, men det er kun gyldigt, hvis det ikke er muligt at nå at oprette testamentet på en af de andre måder.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.