Tjek økonomien, når du køber andelsbolig

Når du køber en andelsbolig, køber du medlemsskab af en andelsboligforening og får brugsret til en konkret bolig. Det er derfor vigtigt at undersøge de regler og vilkår, der gælder for andelsboligforeningen.

Som advokat for andelsboligkøbere gennemgår vi andelsboligforeningens vilkår, som de fremgår af bl.a. vedtægterne, referater fra generalforsamlingerne, samt årsrapporterne. Desuden undersøger vi tingbogen, så vi kan se, hvad der er tinglyst på hele ejendommen.

Som køber af en andelsbolig betaler du dels en pris for andelsboligbeviset og dels en løbende månedlig boligydelse. Den løbende boligydelse dækker andelsboligforeningens lån, vedligeholdelse og drift.

Andelsboligforeningsloven indeholder regler for hvordan prisen for andelsboligen må fastsættes. Det er vigtigt at undersøge om disse regler er overholdt.

Kend den fremtidige boligudgift

Desuden er det vigtigt at undersøge andelsboligforeningens økonomi, så du kan vurdere udviklingen i den fremtidige boligudgift. Der eksisterer stadig en del andelsboligforeninger, der er finansieret med lån, der gør, at du ikke kender den fremtidige boligudgift. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis andelsboligforeningen har optaget fælleslån med variabel rente eller lån der bygger på renteswaps. I disse tilfælde er der risiko for, at den fremtidige boligydelse vil stige uden du kan påvirke udviklingen.

Når du køber en andelsbolig anbefaler vi, at du får købsaftalen gennemgået af din advokat, inden du skriver under. Alternativt anbefaler vi, at du får indføjet et advokatforbehold i købsaftalen.

Kontakt advokat Brian Bruun Hansen og få en fast pris for køberrådgivning.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.