Pas på dig selv og andre, når nytåret skydes ind

Nytåret nærmer sig, og det skal naturligvis fejres, som vi plejer med raketter og heksehyl. Er du skarp på reglerne for fyrværkeri? Du kan f.eks. ikke få erstatning for skader, du har forvoldt på dig selv eller andre, hvis du var beruset.

Som udgangspunkt dækker ens ulykkesforsikring ikke, hvis man kommer til skade i forbindelse med, at man har brugt ulovligt fyrværkeri.

Det samme gælder, hvis uheldet er ude, og man kommer til skade ved anvendelse af fyrværkeriet, mens man var beruset.

Hvis man har været beruset og i den forbindelse forvolder skade på bygninger eller mennesker, er man heller ikke dækket af ens ansvarsforsikring.

Husk altid at tænke på de husdyr, der befinder sig i nærheden, og udvis fornøden respekt. Smid aldrig fyrværkeri ind til eller efter husdyr, eller for den sags skyld mennesker.

Er du skarp på reglerne for fyrværkeri?

Fyrværkeri må sælges til forbrugere i perioden fra 15. december til 31. december.

Det er kun tilladt at anvende fyrværkeri fra 27. december til 1. januar. Som udgangspunkt er det ulovligt for unge under 18 år at købe fyrværkeri, dog må unge under 15 år købe knaldperler og knallerter – unge mellem 15 og 18 år må desuden købe bordbomber, trækbord-bomber, stjernekastere og isfontæner.

Hvor må fyrværkeriet afbrændes?

  • Fyrværkeri må ikke anvendes nærmere end 100 meter fra bygninger med letantændeligt tag – i vindens retning er afstanden 200 meter.
  • Arealer med nåletræer og lyng er nærmere 100 meter – i vindens retning 200 meter.
  • For raketter er afstanden 200 meter fra bygninger med stråtag – i vindens retning 400 meter.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.