Nyt om anmeldelse af krav i dødsboer

Fra 15. november 2022 skal man anmelde krav i dødsboer ved domstolens skifteportal, som man tilgår via minretssag.dk. Allerede fra 4. oktober 2022 kan portalen anvendes i 5 retskredse.

Når et menneske dør, indrykkes der i forbindelse med boets behandling et proklama – en annonce i Statstidende om dødsfaldet, så afdødes kreditorer kan anmelde deres krav til dem, der behandler dødsboet. Fra proklamaet er indrykket, har kreditor 8 uger til at anmelde kravet.

Anmelder man krav i dødsboet for sent, mister man retten til at få sin betaling. Det er således vigtigt, man som kreditor sørger for at anmelde kravet.

Indtil nu har det været sådan, at man skulle skrive til den der behandler boet, men nu er der kommet ny metode.

Anmeld krav i dødsboet via minretssag.dk

Fra 15. november 2022 skal kravet anmeldes ved domstolens skifteportal, der tilgås via minretssag.dk. Allerede fra 4. oktober 2022 kan portalen anvendes i 5 retskredse nemlig; Bornholm, Roskilde, Odense, Holstebro og Hjørring.

Du kan anmelde krav på portalen, og du kan anvende den, hvis du er i besiddelse af en genstand, som tilhører afdøde, eller hvis du i øvrigt har en retlig interesse i af få kontaktoplysninger på boets kontaktperson.

Hvis du vil vide mere så kontakt din lokale Ret&Råd-advokat, der arbejder med dødsbobehandling.

Læs mere i vores brochure ‘Ved dødsfald’.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.