Gældsrådgivning

Er din økonomi vokset dig over hovedet? Kan det være svært at se hvor du skal starte og slutte, og virke vejen til at blive gældsfri uoverskuelig lang og snørklet? Økonomisk gæld kan skyldes mange forskellige ting eller en kombination af flere – mislykket erhvervseventyr, længerevarende overforbrug, skilsmisse eller tvangsauktion. Ligegyldig årsagen til din gæld, så er der hjælp at hente.

Det er aldrig for sent at få hjælp og vejledning til at komme ud af gældspiralen. Med gældsrådgvining får du et overblik over din økonomiske situation og sammen lægger vi en plan for hvordan du kommer af med gælden. Hvis det er nødvendigt kontakter vi dine kreditorer og kigger samtidig på muligheden for gældssanering.

Hvad er gældssanering?

Det er nogle skrappe krav, der gør sig gældende når man søger gældssanering. Nemlig årsagen til din gæld, og hvilket tidspunkt den er opstået. Det er skifteretten, der afgøre om du kan få gældssanering. Hvis den bliver bevilget er det skifterettens medhjælper, der udfærdiger en afdragsordning. Denne ordning vil skulle følges i op til 5 år, og giver dig et lavt månedligt rådighedsbeløb, der lige akurat dækker de faste udgifter. Du skal være forberedt på at leve med en stram økonomi mens ordning løber.

Hvis gældssanering ikke er en mulighed

Som skrevet er det ikke alle der kan søge og få bevilget gældssanering. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan blive gældsfri. Det kræver blot en anden vej gennem gælden.
Den vej vil vi gerne hjælpe med at bane for dig, hvorfor vi står klar til at hjælpe dig og indgå de nødvendige aftaler på dine vegne med eventuelle kreditorer. Sammen ser vi på løsninger for afvikling af gælden med kreditorerne, og forhandler nye aftaler, der kan ende med en nedsættelse eller udsættelse af gæld; alt efter hvad der er muligt og bedst for dig.

Gæld er ingen skam

Mange føler sig skamfulde over at være endt i økonomisk svær situation, og have svært ved at række ud og bede om hjælp. Gennem vores virke som advokater har vi hjulpet mange gennem deres økonomiske krise. Vi ved at økonomisk gæld er et følsomt emne, og arbejder altid med en professionel tilgang til gældsrådgivning.

Hos os kan du altid velkommen til en uforpligtende snak og indledende samtale. Du kan skrive til os på mail: viborg@ret-raad.dk eller ringe på telefon: 97 95 18 33