Familieadvokat i Viborg

Livet byder på udfordringer – det kan ikke undgås. Store som små; nogle gange står vi kampklar, andre gange med paraderne sænket. Ret&Råd Advokater i Viborg hjælper dig med de juridiske problemstillinger, som livet byder på. En familieadvokat bliver oftere og oftere en fast advokat for familie, på samme måde som mange har deres faste læge, tandlæge eller bankrådgiver. En advokat med fokus på familien kan give hurtigt hjælp og kompetente råd, især når advokaten kender til familien og dens situation. Det kan være i forbindelse med bodeling ved skilsmisse. Det kan omhandle samvær og bopæl, hvis du har mindreårige børn. Det kan også have at gøre med sikring af de nærmeste i form af et testamente, hvis du går bort.

I forbindelse med en seperation eller skilsmisse er der ofte mange følelser involveret, og det kan være svært at holde hovedet koldt i svære situationer der omhandler bodeling, børn og økonomi. En familieadvokat er med til at skabe overblik over de økonomiske og juridiske forhold, og sammen med begge parter finde de bedste løsninger for alle.

Skilsmisse og bodeling

Netop bodeling fylder ofte meget hos par, som skal skilles eller separeres, og er ofte det første der opgæres, så begge parter kan komme godt videre hver for sig. En bodeling betyder, at I alt hvad i hver især ejer skal dele mellem jer – med mindre der foreligger en ægtepagt. Jeres værdier – både positive og negative – skal opgøres. En familieadvokat vil kunne hjælpe jer med at skabe overblik, og indgå en aftale såfremt at I ikke kan blive enige om bodelingen.

Skilsmisse og ægtepagt

Når beslutningen om skilsmisse er taget og trådt i kraft, kan fordelingen af værdier og gældsforpligtelser give anledning til uoverensstemmelser mellem parterne. Med en ægtepagt i hånden, har I allerede forholdt jer og imødegået de stridigheder, der eventuelt kan opstå, hvis jeres ægteskab en dag skulle gå i opløsning. Det kan være en god løsning i mange tilfælde, at indgå en ægtepagt i et ægteskab, som beskriver eventuelle aktiver eller specifikke beløb, der ikke skal deles ved skilsmisse og/eller dødsfald.