Advisory board – Se nu at komme i gang

Ret&Råd kuglepen og dokumenter

Mange danske virksomheder, især små og mellemstore, undervurderer professionel rådgivning. Et advisory board med eksterne eksperter kan forbedre ledelsen og øge succesen.

Rigtig mange virksomheder i Danmark er ejet af en eller to ejere i Danmark. Langt de fleste er i segmentet små og mellemstore virksomheder.

Mange virksomheder forsømmer god rådgivning, og det kan aflæses direkte på bundlinjen.

Når en virksomhed drives, er der løbende behov for sparring og rådgivning. Det er naturligt at læne sig op ad en bestyrelse eller et advisory board. Af og til synes virksomhedsejer, at det er for tungt at etablere en egentlig bestyrelse. Den skal i givet fald indskrives i vedtægterne (det gælder både anpartsselskaber og aktieselskaber).

Men for få virksomheder er klar over, at man kan etablere en rådgivergruppe, der understøtter driften og ledelsen. Det kaldes et advisory board. Det består typisk af ejerne selv og 1-3 eksterne medlemmer. Det er ofte sådan, at en erhvervsadvokat er blandt advisory board medlemmerne. Det skyldes, at det ofte er advokaten, der kan finde relevante, eksterne medlemmer med de rigtige kompetencer til at understøtte ledelsen.

Er virksomheden f.eks. rigtig god til produktion, men ikke til salg, så er det naturligt, at der er en juridisk forankret rådgivning, og at advisory boardet tiltrædes af et eksternt medlem med salgserfaring. Det kan også være vedrørende eksport eller vedrørende et særligt branchekendskab.

Virksomheder med bestyrelse eller professionel rådgivning klarer sig bedre

Alle undersøgelser viser, at virksomheder, der har en bestyrelse eller på anden måde har en professionel rådgivning, klarer sig bedre end andre virksomheder. Iværksættervirksomheder, der får en bestyrelse, overlever langt hyppigere end iværksættervirksomheder, der ikke har en professionel rådgivning omkring sig. Men det gælder også alle andre virksomheder.

Enhver, der har indsigt i ledelse, ved at der er brug for sparring. Man bliver simpelthen klogere af at tale med nogen, der ved noget! Udviklingen af en god ledelseskultur kan være afgørende for en virksomhed.

Ret henvendelse til dit erhvervsrådgiver i Ret&Råd kæden, og kom godt i gang.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.