3 gode råd til din skiferie

Erstatning efter skiferie

Hvert år drager over 500.000 danskere på skiferie. Hvis du er én af de heldige, der skal afsted på skiferie er her 3 juridiske forhold du skal være opmærksom på. Vigtigst af alt er selvfølgelig, at du passer på dig selv og dine omgivelser, når du har spændt hjelm og bindinger, og nyder sneen under skiene på vej ned ad pisterne.

1. Det blå EU-sygesikringskort er et must at huske

Ud over at være i nogenlunde god form til en skiferie er det vigtigt at du husker det blå sygesikringskort.

Kortet giver dig ret til læge- og hospitalsbehandling på samme vilkår som borgerne i det land, du er på skiferie i. Blå kort gælder i EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Hvis der er egenbetaling for lægebehandling i det land, du er på skiferie i, kan du selv komme til at betale denne andel. Det blå kort dækker ikke udgifter til hjemtransport, og i nogle tilfælde dækkes udgifter til sygetransport heller ikke.

Rejser du til andre lande end EU-landene (plus Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz), dækker det blå kort ikke.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort på borger.dk (åbner i ny fane).

2. Forsikring, forsikring og forsikring

Inden du tager på skiferie er det derfor også vigtigt, at du tjekker dine forsikringer.

Hvis du ønsker at være dækket for lægebehandling i de lande, hvor det blå sygesikringskort ikke dækker, skal du tegne en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab. Med en rejseforsikring kan du være dækket ved både behandling og hjemtransport. Det kan også være, at du allerede har en rejseforsikring inkluderet i din indboforsikring. 

… Og din rejseforsikring kan også dække den egenbetaling og eventuelle udgifter til sygetransport og hjemtransport, du har haft på dit blå sygesikringskort i EU samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Det er altså vigtigt, at du har en forsikring, der dækker både ved skader, sygdom og ved hjemtransport, men også en forsikring, der indeholder en ansvarsforsikring, der dækker, hvis du på dine nysmurte ski kommer til at køre ind i en med-skiløber, som så kommer til skade.

Ulykkesforsikring på skiferien

I forhold til din ulykkesforsikring, skal du sikre dig, at den dækker ulykker opstået som følge af skiløb. Visse ulykkesforsikringer dækker nemlig ikke skader opstået på ski.

Din ulykkesforsikring dækker, hvis du kommer til skade og får varigt mén. Du kan tegne mere end én ulykkesforsikring, men du får kun dækket dine omkostninger, hjemtransport mv. en gang. Hvis du får et varigt mén som følge af skaden, så kan du, hvis du har mere end en ulykkesforsikring, godt opnå dækning for samme méngrad hos alle dine ulykkesforsikringer.

Visse behandlingsudgifter kan også være omfattet af ulykkesforsikringen eller en sundhedsforsikring.

Rejseforsikringen kan dække ødelagte feriedage, hvis du bliver syg under ferien, ligesom en rejseforsikring kan dække hjemtransport. Der er stor forskel på rejseforsikringerne, hvorfor jeg anbefaler, at du læser forsikringsbetingelserne igennem for at tjekke, om du har den dækning, der passer til dig.

Husk ansvarsforsikringen på din skiferie

Sidst er det vigtigt, at du har en ansvarsforsikring, da du ellers selv hænger på regningen, hvis du kommer til at køre ind i en med-skiløber. Hvis du ikke har en ansvarsforsikring, så kan du meget vel komme til at skulle betale både godtgørelse og erstatning til den tilskadekomne. Afhængig af skadens omfang kan der blive tale om temmelig store beløb. Ansvarsforsikringen er typisk omfattet af din indboforsikring, men igen, det er vigtigt, at du lige læser betingelserne igennem, og sikre dig, at ansvarsforsikringen også gælder på skiferien. 

3. Hvis du kommer til skade på pisten…

Det er vigtigt, at du sikrer dig dokumentation for din tilskadekomst samt omstændighederne for din tilskadekomst, og hos Ret&Råd anbefaler vi, at du:  

  • Tager billeder af ulykkesstedet og evt. skader på udstyret,
  • Får kontaktoplysninger på eventuelle vidner, der kan beskrive ulykken,
  • Hurtigst muligt søger lægehjælp, 
  • Straks anmelder tilskadekomsten til de relevante forsikringsselskaber, og at du også
  • Sørger for at få kopi af dine journaler med hjem.

Ellers er der bare tilbage at ønske dig en rigtig god skiferie.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.