Mangler ved fast ejendom

Ret&Råd Advokaters afdeling for fast ejendom bistår købere, sælgere, håndværkere, entreprenører i forbindelse med konflikter om mangler ved fast ejendom.

Efter overdragelsen af en ejendom viser der sig ofte ”dårlige overraskelser” i form af skjulte mangler, som typisk først konstateres, når køber lærer ejendommen at kende.

Køber er i en række tilfælde beskyttet mod mangler ved fast ejendom, og har ret til at kræve økonomisk kompensation i form af (1) erstatning eller (2) forholdsmæssigt afslag. I særlige tilfælde vil køber også kunne hæve købet og kræve købesummen tilbage.

Imidlertid beskytter juraen ikke køber mod alle mangler ved fast ejendom. Uden for beskyttelsen falder eksempelvis mangler ved fast ejendom, som køber eller købers advokat kendte til på aftaletidspunktet, og som køber eller købers advokat ikke har taget forbehold om. Beskyttelsen omfatter ej heller skader som følge af sædvanligt slid og udløb af levetid. Retten til at rejse krav i anledning af ellers beskyttede mangler ved fast ejendom, kan desuden bortfalde, hvis ikke der bliver reageret tilstrækkelig hurtigt over for sælger.

Efter overdragelsen af en ejendom viser der sig ofte ”dårlige overraskelser” i form af skjulte mangler, som typisk først konstateres, når køber lærer ejendommen at kende.

Uanset om man er køber, sælger, håndværker eller entreprenør, kan det have betydelige økonomiske konsekvenser, hvis en konflikt om mangler ved fast ejendom ikke bliver håndteret korrekt og advokaten bør derfor kontaktes hurtigt. En køber kan risikere unødigt at bruge både penge, tid og ressourcer på at forfølge håbløse krav, ligesom sælgere, håndværkere og entreprenører kan blive ramt af uberettigede krav. På den anden side kan køber miste et berettiget krav, hvis kravet ikke bliver forfulgt korrekt, mens sælger, håndværkere, og entreprenører kan blive ramt af store ekstraudgifter ved forgæves at kæmpe imod. Endelig ser vi ofte, at sælgere, håndværkere og entreprenører uberettiget bliver holdt ansvarlige for hinandens fejl.

Kompetencer

Mangler ved fast ejendom udløser ofte konflikter mellem køber og sælger. Korrekt håndtering af konflikter om mangler ved fast ejendom kræver ofte hjælp fra en advokat. 

Ret&Råd Advokaters afdeling for fast ejendom sikrer, at vores klienter kender deres retsstilling, herunder sagens risiko såvel økonomisk som tidsmæssigt. Vi lytter til vores klienter og beskytter rettigheder og interesser i forbindelse med forligsforhandlinger, retssager, voldgiftssager, retsmægling samt syn- og skøn.

Det er vigtigt for os, at sagerne bliver behandlet af jurister med de rette kompetencer og den rette viden.

Alle vores sager om mangler ved fast ejendom bliver udført af en advokat eller jurist, der har erfaring med at arbejde på sager om mangler ved fast ejendom.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.