Din økonomi – vejen ud af gæld

Der er opsving i den danske økonomi – også i privatøkonomien. Imidlertid er der fortsat mange, der ikke mærker noget til det økonomiske opsving i deres hverdag, fordi hverdagen er præget af en ofte altoverskyggende gæld, der virker håbløs at få betalt.

Kontakt advokat Stine Morild Kulmbak, Advokaterne Ret&Råd København for råd og vejledning om hvordan du kommer ud af din gæld på telefon 69 66 30 23 eller smi@ret-raad.dk.

Gælden kan være opstået ved tab på boligmarkedet eller en konkurs, men den kan også skyldes skilsmisse, sygdom, ledighed eller lignende. Uanset om gælden er stiftet som følge af en tvangsauktion eller som følge af et overforbrug, kan man have behov for rådgivning til, hvordan man forholder sig bedst muligt i den konkrete situation.

Brug for hjælp til gældsrådgivning? Klik her og kom i kontakt med en advokat.

Flere muligheder for at komme ud af gælden

Selvom gælden kan forekomme håbløs og uoverskuelig, er det vigtigt at man forholder sig til gælden og får et overblik over gælden, men også et overblik over de muligheder, der er for at komme af med gælden. 

Mange kan have glæde af at kontakte en advokat med speciale i gældsrådgivning – både fordi advokaten har et indgående kendskab til reglerne på området, men også fordi det kan være en stor personlig lettelse, at lade advokaten overtage kontakten med kreditorerne.

I et forsøg på en frivillig aftale kan det være en lettelse for mange, at have advokaten til at forestå kontakten og forhandlingerne med kreditorerne.

Advokaten kan ved en gennemgang af sagen vurdere, hvilken løsning der vil være mest hensigtsmæssig i den konkrete sag. Advokaten kan også rådgive om, hvad der skal ske, hvis man er kaldt i fogedretten, og hvordan man i øvrigt bedst håndterer henvendelser fra kreditorer.

Gældssanering

En gældssanering er en ordning, hvor der er mulighed for at få slettet eller nedsat gælden. Imidlertid er betingelserne for en gældssanering strenge, og ordningen er derfor langt fra aktuel for alle. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at selvom man ikke aktuelt opfylder betingelserne for en gældssanering, så kan man måske opfylde dem på et senere tidspunkt.

Hvis det skønnes, at det ikke er muligt at betale den samlede gæld tilbage til kreditorerne, kan man forsøge at indgå en frivillig betalingsaftale med kreditorerne. I et forsøg på en frivillig aftale kan det være en lettelse for mange at have advokaten til at forestå kontakten og forhandlingerne med kreditorerne.

Uanset, hvilken afviklingsform der er relevant, er det afgørende at man får lagt en fremtidssikret plan med overblik over sine økonomiske forhold, således at man undgår uendelige rykkerskrivelser og indkaldelser til fogedretten.

Kontakt advokat Stine Morild Kulmbak på smi@ret-raad.dk for en uforpligtigende gennemgang af din økonomiske situation samt en vurdering af mulighederne for opnåelse af en løsning med dine kreditorer.

Find din nærmeste Ret&Råd advokat på vores hjemmeside, læs mere om Gæld eller download brochuren Gældssanering.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.