Gældssanering – hvad er betingelserne?

Gældssanering er en mulighed for at opnå en samlet ordning med dine kreditorer og i den forbindelse få eftergivet en del eller hele din gæld. Læs her hvilke betingelser der skal være opfyldt.

1. Gældssanering skal medføre en varig forbedring af de økonomiske forhold

For at opnå en gældssanering er det en betingelse, at det kan godtgøres, at gælden ikke kan betales inden for en overskuelig fremtid, ligesom gældssaneringen skal medføre en varig forbedring af dine økonomiske forhold. 

2. Ikke muligt med gældssanering, hvis du har handlet uforsvarligt

Herudover er det et krav, at man har afklarede økonomiske forhold, hvilket bl.a. vil sige, at man skal have en fast bolig og have en fast indtægt, dog vil man som udgangspunkt ikke få gældssanering, hvis man modtager kontanthjælp eller anden offentlig ydelse. Hvis gælden er opstået ved, at man har handlet uforsvarligt i økonomiske henseende, vil det som udgangspunkt også være en hindring for at få en gældssanering.

Er størstedelen af gælden er opstået som følge af strafbare eller erstatningspådragende forhold, vil det ligeledes være en hindring for gældssaneringen.

3. Du må ikke have undladt at afdrage på gælden

Det er endvidere en betingelse for gældssaneringen, at man ikke har undladt at afdrage på gælden, hvis man har haft en rimelig mulighed herfor – Man skal således ikke forvente en gældssanering, hvis man – trods stor gæld – har brugt sine penge på fornøjelse frem for betaling på afdrag på gælden.

Få en individuel vurdering

Selvom der findes en række betingelser, der skal være opfyldt for at få en gældssanering, er det altid en individuel vurdering om der kan indledes en gældssanering.

Hos Ret&Råd København har vi stor erfaring med gældssanering. Vi ved hvilke forhold der har betydning for om en gældssanering indledes eller ej og tilbyder en uforpligtende vurdering af, om du opfylder betingelserne for gældssanering – enten nu eller på et senere tidspunkt.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.