Skiferie – har du den rigtige forsikring?

Flere og flere danskere kommer årligt til skade under skiferien, men langt fra de fleste har sat sig ind i hvordan de er forsikrede, inden de tager afsted … Det kan blive dyrt i den sidste ende!

Husk det blå sygesikringskort

Siden den 1 august 2014 skal man ved rejser i EU medbringe det blå sygesikringskort. Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling under et ophold i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

EU-sygesikringskortet giver dig ret til de samme ydelser og på de samme vilkår som borgerne i det land, du opholder dig i.  Det er lægen i det pågældende land der afgør, hvad der udgør nødvendig behandling. Hvis du mener yderligere behandling er nødvendig, skal du selv betale.

Vær opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker behandling på privat hospitaler mv. eller hjemtransport. Hvis du vil sikre dig udover dækningen ved det blå sygesikringskort eller ved rejser udenfor EU, er det nødvendigt at tegne en privat rejseforsikring.

Det er vigtigt at du anmelder skaden, så hurtigt som muligt, og det er vigtigt at gøre dig umage, når du udfylder skadesanmeldelsen

Skisport er sjældent omfattet af normaldækningen

Langt de fleste danskere har heldigvis også sørget for, at tegne en rejseforsikring. Men der er stor forskel på, hvad en rejseforsikring dækker, og du bør derfor vurdere, om du er tilstrækkeligt forsikret, inden du tager af sted på ferie.

I forhold til skiferie er det helt store problem dog ofte, at folk fejlagtigt tror, at de er dækket af deres almindelige rejseforsikring. MEN i langt de fleste tilfælde er skisport ikke omfattet af normaldækningen, hvorfor man skal tegne en tillægsforsikring.

Når du kommer til skade under en skiferie, skal du også være opmærksom på faren for at lide varig personskade som følge af ulykken.

Hvis du har en ulykkesforsikring, vil du kunne kræve erstatning for varigt mén. Men det er vigtigt at du anmelder skaden, så hurtigt som muligt, og det er vigtigt at gøre dig umage, når du udfylder skadesanmeldelsen. Husk at notere alle smerter og undersøgelser, så du har sikret dig bevis for sammenhæng med ulykken, hvis du senere får uforudsete gener.

Du har selv bevisbyrden

Derudover skal du være opmærksom på, at det er dig, der har bevisbyrden for både skaden og tabet. Du skal derfor sikre dig en kopi af alt lægemateriale mv., inden du tager hjem.

Du kan desuden med fordel notere navne på både læger og vidner, der kan bekræfte ulykken eller omfanget af dine skader.

Det kan være besværligt og en langvarig proces, at få udbetalt den erstatning du har krav på som følge af en personskade, hvorfor det kan anbefales at kontakte en advokat med speciale i personskade hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.