Lån & fuldmagter

1. september 2017 bliver det muligt at oprette fremtidsfuldmagter. Det er godt nyt for alle, der vil indrette sig på, at de pga. demens eller anden mental svækkelse ikke længere er i stand til at træffe beslutninger om økonomi eller andre vigtige beslutninger.

Bliv klogere på hvad en fremtidsfuldmagt er

Familielån

Ønsker du at give et arveforskud eller en større gave til dine børn eller børnebørn, kan det være en fordel at give det som familielån. Modsat arveforskud og gaver, hvor modtageren kan risikere at betale en afgift på 15%, kan familielån nemlig gives afgiftsfrit.

Læs mere her

Blogs relateret til familielån & fuldmagter

Fuldmagter

Per 1. september 2017 er det blevet muligt at oprette fremtidsfuldmagter. Fordelen ved fremtidsfuldmagter er, at de kan udstedes nu, og anvendes såfremt det bliver nødvendigt.
Af Claus Rehl Advokat (H)

Nu bliver det muligt at oprette fremtidsfuldmagter

Er det et spørgsmål om spådom og krystalkugler? Nej, det er faktisk et spørgsmål om juridisk sund fornuft.
Af Jette Jessen Advokat (H)

Så er lov om fremtidsfuldmagter endelig vedtaget!

Det betyder at du fremover, når loven træder i kraft, har mulighed for at oprette en fuldmagt for notaren, hvor du kan bestemme hvem der skal råde på dine vegne, hvis du på et tidspunkt ikke er i stand til det selv.
Af Tina Møller Advokat
Solidarisk hæftelse
Ved solidarisk hæftelse, hæfter i hver især fuldt ud for den samme gæld. Det kan blive dyrt, hvis den ene ikke betaler. Det er derfor vigtigt, at du nøje overvejer betydningen af solidarisk hæftelse, før du forpligter dig hertil.
Læs mere her
Arv
Reglerne omkring fordeling af arv findes i arveloven. Har du ikke oprettet et testamente, der specificerer hvordan din arv skal fordeles, vil arven blive fordelt i henhold til arvelovens bestemmelser.
Læs mere her
Tilmeld nyhedsbrev

Bliv tilmeldt Ret&Råds nyhedsbrev og få gode råd direkte i din indbakke hver måned.

Tilmeld nyhedsbrev

Find advokat med speciale i familielån og fuldmagter

Find hurtigt og nemt din lokale Ret&Råd advokat,
som kan hjælpe med rådgivning inden for familielån og fuldmagter.
Find advokat