Lån & fuldmagter

1. september 2017 bliver det muligt at oprette fremtidsfuldmagter. Det er godt nyt for alle, der vil indrette sig på, at de pga. demens eller anden mental svækkelse ikke længere er i stand til at træffe beslutninger om økonomi eller andre vigtige beslutninger.

Bliv klogere på hvad en fremtidsfuldmagt er

Familielån

Ønsker du at give et arveforskud eller en større gave til dine børn eller børnebørn, kan det være en fordel at give det som familielån. Modsat arveforskud og gaver, hvor modtageren kan risikere at betale en afgift på 15%, kan familielån nemlig gives afgiftsfrit.

Læs mere her

Blogs relateret til familielån & fuldmagter

Kan fremtidsfuldmagter misbruges?

Risikoen for misbrug af fremtidsfuldmagter er blevet minimeret ved at en fremtidsfuldmagt både skal underskrives med opretterens Nem-ID, og opretteren skal også møde personligt op hos en notar og have påtegnet sin fuldmagt.
Af Sajitha Sureshkanna Advokat

Nye begrænsninger vedrørende adgangen til fleks- og afdragsfrie lån.

Den 01.01.2018 træder nye retningslinjer for boliglån i husstande med høj gæld i kraft, og disse retningslinjer vil være gældende i hele landet. Den nye model blev annonceret i oktober 2017, hvorefter institutterne har haft tid til at indfase reglerne samt tilpasse deres systemer.
Af Jeppe Ravn Hattens Jensen Advokat

Familielån

De såkaldte familielån er meget almindelige i forbindelse med at forældre låner deres børn et beløb, f.eks. i forbindelse med køb af bolig.
Af Elin L. Andersen Advokat (H)
Solidarisk hæftelse
Ved solidarisk hæftelse, hæfter i hver især fuldt ud for den samme gæld. Det kan blive dyrt, hvis den ene ikke betaler. Det er derfor vigtigt, at du nøje overvejer betydningen af solidarisk hæftelse, før du forpligter dig hertil.
Læs mere her
Arv
Reglerne omkring fordeling af arv findes i arveloven. Har du ikke oprettet et testamente, der specificerer hvordan din arv skal fordeles, vil arven blive fordelt i henhold til arvelovens bestemmelser.
Læs mere her
Tilmeld nyhedsbrev

Bliv tilmeldt Ret&Råds nyhedsbrev og få gode råd direkte i din indbakke hver måned.

Tilmeld nyhedsbrev

Find advokat med speciale i familielån og fuldmagter

Find hurtigt og nemt din lokale Ret&Råd advokat,
som kan hjælpe med rådgivning inden for familielån og fuldmagter.
Find advokat