Samejeoverenskomst - Få advokathjælp til en samejekontrakt

I dag er der mange mennesker, der ejer et aktiv i sameje med en eller flere andre personer. Det kan være et ugift par, der ejer et hus eller en bil sammen, det kan også være søskende eller venner, der er gået sammen om at købe et sommerhus.

I alle tilfælde gælder det, at det er en rigtig god ide på forhånd at opstille nogle regler for, hvad der skal ske, hvis man ønsker at gå fra hinanden, eller hvis man ikke længere vil eje sommerhuset sammen med de andre. Det gør du ved at lave en samejekontrakt/samejeoverenskomst.

Hvad er en samejekontrakt/samejeoverenskomst?

En samejekontrakt eller samejeoverenskomst er i alt sin enkelthed et dokument, der regulerer samejeforholdet og ikke mindst samejeforholdets ophør, så der ikke er tvivl om noget på noget tidspunkt. En samejeoverenskomst reguleres således, hvordan der forholdes, hvis en part vil sælge sin andel, eller hvordan udgifterne løbende skal fordeles mellem ejerne. Samejeoverenskomsten kan også regulere brugsretten, altså f.eks. hvem må bruge huset i sommerferien osv. Uden en samejeoverenskomst/samejekontrakt kan det imidlertid være, at sagen ender i Fogedretten eller Skifteretten, eller at parterne fører sag mod hinanden, og det kan til gengæld gå hen og blive en rigtig dyr affære.

Opret en samejekontrakt nu

Udfyld formularen, så vil en af vores eksperter kontakte dig for at for udarbejdet en samejekontrakt.

Navn
*
E-mail
*
Telefon
Postnummer
*
Skriv evt. en kort besked her