Juridisk rådgivning med udgangspunkt i jeres familieforhold

Med en familieadvokat fra Ret&Råd er du sikret professionel og personlig rådgivning. Advokaterne hos Ret&Råd lægger vægt på at yde juridisk rådgivning, som tager udgangspunkt i netop jeres familie og private forhold. 

Læs mere om:

Familieretshuset

Alle skilsmissesager med børn under 18 år skal gennem Familieretshuset.

Når du henvender dig til Familieretshuset med en skilsmisse- eller børnesag, bliver din sag vurderet og herefter placeret på et rødt, gult eller grønt sagsspor. 

Samtidig bliver der indhentet væsentlige oplysninger, og du skal besvare betydningsfulde spørgsmål, der danner grundlag for resten af dit sagsforløb.

Det er derfor vigtigt, at du er grundigt forberedt på dine relevante sagsoplysninger, og at du søger rådgivning så tidligt i dit forløb som muligt.

Læs mere om skilsmisse her

Find advokat med speciale i ægteskab og samliv

Find hurtigt og nemt din lokale privatadvokat,
der kan hjælpe med rådgivning inden for ægteskab og samliv.
Find advokat
Børn & samvær
Før i tiden blev mænd og kvinder gift, fik børn og levede sammen til døden skilte dem. I dag får vi børn, lever sammen, bliver gift, bliver skilt - og måske flere gange. Ofte må man derfor forholde sig mere formelt til, hvordan man vil håndtere sit forældreskab - ikke mindst, hvis man ikke lever sammen med barnets anden forælder.
Læs mere her
Ugifte samlevende

Når I vælger at bo sammen, hvad enten I er gift eller ej, så er det en god idé at sætte sig ind i, hvad fælles store beslutning kan få af juridisk betydning.

Læs mere her
Tilmeld nyhedsbrev

Bliv tilmeldt Ret&Råds nyhedsbrev og få gode råd direkte i din indbakke hver måned.

Læs Ret&Råd advokaters persondatapolitik her.

Tilmeld nyhedsbrev

Artikler relateret til ægteskab og samliv

Skal din virksomhed være særeje?

For ægtefæller gælder det, at alt, du ejer, skal indgå i delingen ved en evt. skilsmisse. Det gælder også en virksomhed, som du ejer alene, og som du måske har opbygget både før og efter, du blev gift. Hvis du ikke vil dele virksomheden i tilfælde af skilsmisse, skal du sørge for en særejeægtepagt.
Af Henriette Lyhne Advokat (L)

Landsretsdom: Deling af pension ved ægtepagt kan også gælde livrente

Ifølge ægtefælleloven kan man ved at oprette en ægtepagt aftale deling af alders-, kapital- eller ratepensioner. Det gælder dog normalt ikke deling af livrenter. Men Østre Landsret afsagde den 28. januar 2020 en dom, hvor man konkret accepterede en aftalt ligedeling af en livrente.
Af Lene Astrup Treffer Advokat (H)

Husk særejet som selskabsejer

Et særeje kan sikre, at selskabets værdier så vidt muligt er intakte og uberørt i tilfælde af en selskabsejers skilsmisse eller dennes ægtefælles død. Det gælder om at sikre selskabsejeren et økonomisk råderum til at kunne fortsætte driften af selskabet så økonomisk uberørt som muligt.
Af Lisbeth Darling Wegener Advokat