Hvordan forholder jeg mig hvis naboens hund konstant gør?

Udgangspunktet er naturligvis, at din nabo skal sørge for, at hunden er aktiveret og ikke larmer – gør naboens hund alligevel og der ikke er tale om ganske kortvarige hændelser, er det dit lokale politi du skal rette henvendelse til, hvis du ikke kan komme i dialog med naboen.

Ifølge hundeloven, er hundeejeren ifølge lovens § 4 forpligtet til at sørge for, at hunden ikke forstyrrer de omboendes ro med gentagende eller vedholdende gøen eller tuden.

Gør hundeejeren ikke noget der stopper hundens gøen eller tuden, kan politiet pålægge hundeejeren at holde hunden inde, eller pålægge ejeren at fjerne hunden.

Som hundeejer er det i øvrigt også vigtigt at være opmærksom på, at senest fra det tidspunkt hvor hunden er 4 måneder, er man forpligtet til at sørge for at hunden bærer et halsbånd forsynet med skilt, der angiver ejerens navn og adresse.

Formålet med hundeloven er, at sætte forholdsvis snævre rammer for, hvad man som nabo skal finde sig i af forstyrrelser fra hunde, og også gøre det nemt for myndigheder og andre at kunne komme i kontakt med hundeejeren, hvis hunden er bortløbet og ikke kan finde hjem igen.

Hundeloven indeholder i § 8 en bestemmelse om objektivt ansvar og i § 8 stk. 2 en bestemmelse om, at ejeren af en hund er forpligtet til at holde hunden ansvarsforsikret.

Kontakt 

Spørgsmål og henvendelser vedrørende Nabostrid eller Bolig i øvrigt kan rettes til din lokale Ret&Råd advokat

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

*” indikerer påkrævet felt

Name
Samtykke*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.