Kapitalkravet
For at kunne drage fordel af den begrænsede hæftelse kræver oprettelsen af et ApS en minimumskapital, der fungerer som en økonomisk garanti for selskabets forpligtelser. Minimumskapitalkravet sikrer, at selskabet har en vis økonomisk robusthed, hvilket blandt andet gør det muligt at opfylde krav fra kreditorer i tilfælde af økonomiske vanskeligheder.
Hidtil har minimumskapitalkravet været 40.000 kr. Dette er nu blevet halveret til 20.000 kr., hvilket afspejler en politisk og økonomisk tilpasning med henblik på at gøre selskabsformen mere tilgængelig for iværksættere og mindre virksomheder. Denne ændring gør det lettere at starte en virksomhed og giver flere mulighed for at nyde godt af fordelene ved begrænset hæftelse.
Equity crowdfunding og prospekt-pligt
Som en del af de nye regler er det blevet muligt for ApS’er at rejse kapital ved at sælge ejerandele (anparter) til offentligheden gennem godkendte crowdfunding-platforme. Der gælder dog en øvre grænse på 5 mio. euro for udbud af anparter inden for en periode på 12 måneder, før der stilles krav om udarbejdelse af et prospekt.
Et prospekt er et officielt dokument, der indeholder detaljerede oplysninger om virksomheden og det planlagte udbud af værdipapirer, såsom aktier eller obligationer. Formålet med prospektet er at give investorer et grundlag for at vurdere investeringsmulighederne og de tilhørende risici. Hvis udbuddet overstiger 5 mio. euro, skal særlige regler og betingelser overholdes for at gennemføre udbuddet.
Ikrafttrædelse
Ændringen i kapitalkravet og muligheden for equity crowdfunding trådte i kraft den 1. januar 2025. Det bemærkes dog, at implementeringen af visse dele stadig afhænger af opdateringer i Erhvervsstyrelsens it-systemer.
Få hjælp til oprettelse
Hvis du overvejer at starte et anpartsselskab eller ønsker at benytte de nye muligheder for equity crowdfunding, kan vi hos Ret&Råd Advokater Nordsjælland hjælpe dig med rådgivning og håndtering af alle juridiske og administrative aspekter. Kontakt os for en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan assistere dig gennem processen.
Læs også: ApS eller A/S
Tilmeld dig Ret&Råds nyhedsbreve og modtag artikler som denne.