Pas på med skønnede udgifter ved køb af bolig

Hvis de skønnede udgifter til f.eks. fællesudgifter, ikke passer med de aktuelle tal, og ejendomsmægleren ikke har taget forbehold for ændringer, kan det medføre, at ejendomsmægleren kommer til at betale forskellen som en godtgørelse.

Klagenævnet for Ejendomsformidling har afsagt en kendelse, hvor en ejendomsmægler er blevet pålagt at betale en godtgørelse for fejlagtige oplysninger om fællesudgifter.

Ved indgåelse af købsaftalen forelå ejerlejlighedsskemaet ikke, hvorfor ejendomsmægleren havde taget forbehold for særligt byrdefulde vilkår – men ikke for størrelsen.

Efterfølgende var der tale om en ekstra fællesudgift på 3.600 kr. i forhold til den oplyste udgift på 19.400,56 kr.

Nævnet fandt, at ejendomsmægleren skulle betale en godtgørelse til køberne på 36.000 kr., da ejendomsmægleren ikke havde taget forbehold for udgifternes størrelse.

Denne afgørelse viser, at ejendomsmægleren skal passe på, men afgørelse viser ligeledes, at køber skal passe på med anslåede udgifter.

Ejendomsmægleren får sit vederlag af sælger, og køber bør have sin egen rådgiver, der kan varetage købers interesser.

Det kan være svært at have ”flere kasketter på” og være loyal overfor både sælger og køber.

En ejendomshandel indbefatter ikke alene en købsaftale. De vigtigste oplysninger er oftest anført i de øvrige handelsdokumenter.

Hvad advokaten kan hjælpe med

Det kan være svært, for en køber, at overskue alle handelsdokumenter, herunder tilstandsrapport, elrapport, tingbog, servitutter, lokalplan, forsikringspolicer, generalforsamlingsreferater, vedtægter m.m. En boligadvokat vil have bedre forudsætninger for at se eventuelle faldgrubber i handelsdokumenter, som en almindelig forbruger ikke vil have mulighed for.

Ønsker du advokatbistand, til en ejendomshandel, kan du kontakte advokat Sajitha Sureshkanna, Ret&Råd Glostrup Ballerup Greve, der også er medlem af Danske Boligadvokater.

Se Sajithas profil HER og se flere artikler til privatlivet HER

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.