Undgå ubehagelige overraskelser ved boligkøb

Boligkøb er oftest den største investering i dit liv. Imidlertid kan en bolighandel være forbundet med mange faldgruber.

Når drømmeboligen er fundet, kan det være svært at være kritisk, men det kan koste dyrt. Det koster 1% af købesummen i godtgørelse til sælger, hvis du fortryder handlen uden advokatforbehold.

Her er nogle gode råd, der kan hjælpe dig på vej til et vellykket boligkøb:

  • Vær opmærksom på, at du har bedre muligheder for at forhandle pris og vilkår igennem, inden du skriver under, idet fejl og mangler ved boligen kan give en lavere pris og bedre vilkår. Det er væsentligt nemmere at komme igennem med et krav inden overtagelsesdagen.
  • Gennemgå tilstandsrapporten nøje, da den giver dig en god fornemmelse af boligens stand og omfanget af eventuelle fejl og mangler.
  • Vær opmærksom på at tilstandsrapporten ikke er nogen garanti for, at der ikke kan være skjulte fejl ved boligen.
  • Det er en god ide at tegne ejerskifteforsikring for at sikre dig mod skjulte mangler. Du skal blandt andet have modtaget en tilstandsrapport og el-check for at kunne tegne en ejerskifteforsikring.
  • Ved et huskøb får du udleveret en række dokumenter, herunder købsaftale, salgsopstilling, tilstandsrapport, elinstallationsrapport og meget mere, der alt sammen beskriver ejendommens fysiske og juridiske forhold. Det kan være svært at bevare overblikket, hvorfor det er en god ide at rådføre sig med en advokat.
  • Hvis der er flere interesserede købere til boligen, og du gerne vil skrive under før en advokat har gennemgået alle dokumenter, skal du få indsat et advokatforbehold i købsaftalen. Dette skal ske inden du skriver under.
  • Advokatforbeholdet sikrer dig, at du kan frafalde din handel, hvis advokaten har væsentlige indvendinger mod købsaftalen.

Det koster 1% af købesummen i godtgørelse til sælger, hvis du fortryder handlen uden advokatforbehold.

Hvis du har behov for rådgivning, er du velkommen til at kontakte din lokale Ret&Råd-advokat.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.