TV2s ulovlige statsstøtte

EUD fastslog den 9.11.2017, at reklameindtægter, som var overført fra TV2 via TV2 Fonden fra 1995-2002, udgjorde ulovlig statsstøtte for skønsmæssigt 800 mio. kr.

Dermed sattes punktum i en 13 årig lang EU-sag, anlagt af EU-Kommissionen den 19.5.2004.

Dommen kommer på et meget ubelejligt for den borgerlige regerings planer om at privatisere TV2.

Nu kan ydermere to udsatte landsretssager, anlagt af TV2s konkurrenter Discovery Networks og det MTG-ejede Viasat, fortsætte.

I disse retssager kræver konkurrenterne, at TV2 dels skal betale 1,75 mia. kr. i ulovlighedsrenter af den ulovlige statsstøtte tilbage til staten, dels at TV2 skal betale de to konkurrenter over 2 mia. kr., begrundet i, at den ulovlige statsstøtte har givet TV2 en kunstig og uberettiget dominans på reklamemarkedet. 

TV2 har således ikke uden den ulovlige statsstøtte kunnet dominere en større del af dette marked, som de faktisk har gjort i årene 1995-2002.

Dommen betyder, at TV2 skal tilbagebetale 8 mia. kr. til staten. Læs på Curia HER.

I ovennævnte landsretssager kan det ikke afvises, at en eller begge konkurrenter i ovennævnte retssager evt. vil byde på TV2, hvis staten beslutter sig for privatisering.

Det skal blive interessant at se udfaldet af de forskellige scenarier, siger advokat (H) Steen Petersen, hvis profil kan ses HER og andre artikler kan læses HER. Kontakt Steen på mobil 21 72 17 82 eller mail til stp@ret-raad.dk.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.