Trygt køb af feriebolig i Spanien

Ret&Råd Glostrup Ballerup Greve får et stigende antal henvendelser fra danskere, der drømmer om feriebolig i Spanien. For mange danskere bliver drømmen til virkelighed, og med den rigtige rådgivning, styrer du uden om faldgruberne.

Drømmer du også om at købe en bolig i Spanien, er foråret 2016 et meget godt tidspunkt.

Jeg får mange henvendelser fra danskere, der drømmer om at købe feriebolig i Spanien i stedet for i Danmark. De har indset at der ikke er stor økonomisk forskel på at have et sommerhus på Bornholm eller i Hvide Sande, og at have en feriebolig i Spanien. 

Men der bruges meget tid på vedligeholdelse af et dansk sommerhus. Derfor vælger mange at prioritere 320 dages solskins dage i Spanien, frem for det danske sommervejr. 

Ret&Råd har rådgivet danskere om køb af spanske boliger siden 1986, så med den rigtige rådgivning kan du styre udenom de fælder, der lægges af useriøse sælgere og ejendomsmæglere. Fx vil mange sælgere have penge “under bordet”, og det skal man altid sige nej til.

Priserne på spanske boliger har været stabile de seneste 12 – 18 måneder. Der er en tendens til at priserne er begyndt at stige en smule, efter at de faldt helt op til 40%. Nu kan der være mulighed for at gøre en fornuftig handel.

Omkostningerne til boligen er lave, når først man har købt boligen. Ved selve købet skal man vide, at det er dyrere at købe boligen i Spanien. Fx skal der betales skat til den spanske stat, når man køber og sælger sin ejendom. Man skal regne med et tillæg på 12-14% af købsprisen. Det inkluderer udgifter til skatter, afgifter, notar, og rådgivere.  

Et typeregnestykke kan se sådan ud:

Køb af spansk bolig 170.000 Euro.

Skat og gebyrer:

  • notar 1.200 euro
  • tinglysning 1.000 euro
  • ITP (skat på omsætning af fast ejendom) 8%

Derudover kommer omkostninger til udarbejdelse af legaliseret fuldmagt, udgifter til skifte af servicekontrakter, advokathonorar mv.

Alt i alt ca. 192.000 euro.

Ret&Råd Glostrup Ballerup Greve har årelang erfaring med spanske retsforhold og har hjulpet mange danskere med at købe bolig i Spanien.

Kontakt kontoret på tlf. 43 43 43 61 eller send os en mail på glostrup@ret-raad.dk

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.