Hjælp til gæld? Akkordordning et godt alternativ til gældssanering

Det kan være svært at erkende, at man har brug for hjælp til sin gæld, men når først det er sket, er næste skridt at finde ud af, hvad den bedste løsning er. Ofte vil svaret være en akkordordning.

Kontakt advokat Betina Boysen for råd og vejledning din konkrete situation på telefon 70 70 58 68.

Hvis du har oparbejdet en uoverskuelig gæld og ikke kan overholde dine aftaler med kreditorerne længere, har du mulighed for at lave en aftale med kreditorerne. Dette kaldes typisk for en akkordordning.

En akkordordning er et slags frivilligt forlig mellem kreditorerne og skyldneren og er ofte et godt alternativ til gældssanering.

Ofte kan en akkordordning være det eneste alternativ, idet det kan være meget svært at blive gældssaneret, hvis du har meget forbrugsgæld.

Akkordordning når gældssanering ikke er mulig

En akkordordning kan på mange måder sammenlignes med en gældssanering. Forskellen er dog, at skyldner og kreditorer selv forhandler sig frem til en akkordordning uden medvirken fra skifteretten eller andre myndigheder.

Din gæld skal som hovedregel være umulig at tilbagebetale inden for en periode på cirka 5-7 år. Det er dog ikke en betingelse, idet man i en akkord kan aftale hvad som helst. Man er ikke, som ved gældsanering, underlagt konkurslovens regler.

En akkordordning går ud på, at kreditorerne nedskriver din gæld med en vis procentdel.

Skylder du eksempelvis 1 mio., kan kreditorerne på baggrund af en konkret vurdering af dine økonomiske forhold vurdere, at du kun skal betale en divi-dende på f.eks. 20 %, hvilket så betyder, at kreditorerne kun skal have 200.000 kr., hvorefter du er gældfri. Du vil typisk skulle betale gælden af på 5 år. Det betyder, at du i førnævnte til tilfælde skal betale cirka 3.200 kr. om måneden i 60 måneder (5 år).

Rådighedsbeløb udgangspunkt for en akkordordning

Når kreditorerne beregner, hvad der er rimeligt, at du skal betale hver må-ned, vil de på samme måde som ved en gældssanering tage udgangspunkt i dit månedlige rådighedsbeløb.
I ovenstående eksempel har jeg således taget udgangspunkt i, at du efter dine faste omkostninger samt leveomkostninger har 3.200 kr. i overskud per måned.

Vil du vide mere om, hvordan vi beregner rådighedsbeløbet, eller har du øvrige spørgsmål til akkordordninger eller gældssanering, så kontakt advokat Betina Boysen fra Ret&Råd København.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.