Succesfulde ejerskifter er afgørende for dansk økonomi

Seks ud af ti af landets mindre virksomheder skal ejerskiftes inden for ti år, men 40 procent har ingen plan for, hvordan det skal lykkes – og uden en plan er risikoen for lukning overhængende

Der er mange måder, det kan gøres på – med eller uden skat. Den højeste pris fås altid ved at sælge til en konkurrent.

Generationsskifte eller overdragelse af en virksomhed til en person inden for familien, uden for familien, til medarbejdere eller konkurrenter kræver forberedelse.

Der er mange måder, det kan gøres på – med eller uden skat. Den højeste pris fås altid ved at sælge til en konkurrent.

Vi kan hjælpe med forberedelsen ved at hjælpe til med udarbejdelse af en forretningsplan, hvor vi stiller ”de frække spørgsmål”. Vi kan hjælpe med at værdifastsætte, finde købere, udarbejde købsaftale og sørge for berigtigelsen af overdragelsen.

Vi kan endda også ofte også hjælpe til med at finde finansieringen, da der i selskabsloven er en ny – og overset – mulighed for, at selskaber under visse betingelser kan medvirke til deres egen overtagelse, så det bliver lettere for en køber at overtage virksomheden.

Vi rådgiver sælger om pensionsmuligheder, arv og testamente, så vi sikrer, at pengene kommer i de rette lommer, når tiden er inde til det.

Aktieoverdragelse til lave værdier

Lige nu – under krisen – kan seniorer ofte overdrage til deres børn eller nære medarbejdere til meget lave skattemæssige værdier på aktierne.

Lige nu – under krisen – kan seniorer ofte overdrage til deres børn eller nære medarbejdere til meget lave skattemæssige værdier på aktierne.

Det betyder, at personligt ejede aktier kan overdrages med væsentligt lavere aktieavanceskat for senior, og eventuelle gaver i forbindelse med overdragelserne behøver ikke være så høje, hvilket sparer gaveafgift.

Årsagen er de senere års lavere indtjening, som medvirker til væsentligt lavere goodwill-beregninger.

Senior skal sikres en passende indtjening, og junior sikres en god start!

Det tager vi højde for i vores mange interessante modeller for et generationsskifte. Vi kombinerer som regel overdragelsesaftalen med en ejeraftale, der sikrer begge parter, et testamente, der sikrer forholdene ved død og særejegaver, så junior sikres særeje i tilfælde af eventuel skilsmisse.

Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig om dit ejerskifte. Ring på tlf: 43 43 43 61 og aftal et møde med advokat Wivi H. Larsen, der er erfaren rådgiver inden for ejerskifter.

Husk, der er som regel flere købere end du tror. Vi hjælper dig gerne med at finde dem.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.