Generationsskifte af selskaber

Salg af virksomheden eller generationsskifte presser sig på i rigtigt mange virksomheder. Begynd i god tid.

Anpartsselskaber og aktieselskaber har ”flere strenge at spille på”. De kan bl.a. sælger anparterne eller aktierne i datterselskabet skattefrit.

Mange vælger derfor at lave en skattefri omdannelse af deres virksomhed til et anpartsselskab eller et aktieselskab.

Skattefri omdannelse

Dog er der mange, der ikke ved, at der skal gå 3 år, inden et moderselskab kan sælge anparterne eller aktierne i datterselskabet skattefrit – når der er sket en skattefri omdannelse. Derfor er det godt at begynde i god tid.

Der skal laves en god ejeraftale, der sikrer både senior og junior – og ofte skal det kombineres med et testamente, hvis overdragelsen sker inden for familien, så der så vidt muligt sikres en ligestilling mellem børnene.

Juniors ejerandel bør være særeje for junior, hvilket f.eks. kan ske som en skattefri særejegave på f.eks. 50.000 kr. fra senior til junior til brug for stiftelse af juniors holdingselskab.

Alle I virksomhedsejere bør være tidligt opmærksomme på den optimale løsning for lige netop jeres salg af virksomheden eller selskabet.

Vi i Ret&Råd Erhverv står gerne til rådighed med gode råd og anbefalinger. Kontakt advokat Wivi H. Larsen på whl@ret-raad.dk

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.