Ansæt fleksjobberne, hvor timebehovet er lavt

Hvis din virksomhed mangler arbejdskraft, men arbejdet ikke har nok timer til en deltidsansat, kan en fleksjobber måske være svaret.

En fleksjobber er en medarbejder, som arbejder med nedsat arbejdsevne. Derfor kan det være en god løsning for en virksomhed, der skal have løst opgaver, som ikke økonomisk kan bære en fuldtidsmedarbejder.

Ret&Råd kan hjælpe med at tyde reglerne på området for fleksjobbere, lave ansættelsespapirer, og yde løbende rådgivning ved eventuelle spørgsmål.

Virksomheden betaler kun for den effektive tid fleksjobberen udfører arbejdet.

Efter reglerne om fleksjobbere blev lavet om i 2013, er det blevet nemmere for virksomheder at administrere at have en fleksjobber ansat. Virksomheden betaler nemlig kun for det arbejde, der bliver udført, og kommunen tager sig af den øvrige administration.

Før reglerne blev ændret, skulle virksomheden udlægge hele fleksjobberens løn, og derefter søge refusion for differencen.

Virksomheden betaler også kun for den effektive tid fleksjobberen er i arbejde. Det vil sige, at du kun betaler for det arbejde fleksjobberen udfører.

Ansætter du eksempelvis en fleksjobber 20 timer om ugen med en arbejdsintensitet på 50%, betaler du timeløn for 10 timer.

En fleksjobber giver din virksomhed mulighed for, at få løst mindre opgaver, som ellers kan være svære at finde ansatte til.

Det er den mest markante forskel på, at ansætte en fleksjobber eller deltidsmedarbejder, da sidstnævnte altid skal have sin deltidsløn, uanset arbejdsintensitet.

Med den nye lovgivning fra 2013 er det derfor muligt, at ansætte en fleksjobber på ganske få timer – helt ned til én time om ugen.

Det giver din virksomhed mulighed for, at få løst mindre opgaver, som ellers kan være svære at finde ansatte til.

Dog er der særlige regler at overholde og iagttage, såfremt du skal afskedige din fleksjobber. Disse regler kan vi hjælpe dig med at navigere rundt i. Så kan din virksomhed både få glæde af en fleksjobber, og samtidig være sikker på, at reglerne bliver overholdt.

Hvis du har spørgsmål til artiklen eller behov for rådgivning, så er du velkommen til at kontakte artiklens forfatter advokat Nicholas Ørum Keller, Ret&Råd Glostrup Ballerup Greve, mail: nik@ret-raad.dk, telefon: +45 46 30 46 82.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.