Fartbøder – hæfter arbejdsgiveren?

Med virkning fra 1. februar 2015 blev færdselsloven ændret blandt andet med den konsekvens, at ejeren af en bil kan gøres ansvarlig for hastighedsforseelser, selvom denne ikke i situationen førte bilen. Dette betyder, at arbejdsgiveren fremover risikerer at skulle betale for medarbejderens hastighedsovertrædelser ved kørsel i en firmabil.

Arbejdsgiveren kan dog kun blive pålagt at betale bøder for fartforseelser på indtil 30% over den tilladte hastighed. Eventuelle yderligere sanktioner vil medarbejderen selv hæfte for.

Arbejdsgiveren er fri for ansvar, hvis medarbejderen erkender at have ført bilen på det pågældende tidspunkt. Erkendelsen fra medarbejderens side skal være meddelt politiet senest 30 dage efter, at arbejdsgiveren har modtaget et bødeforelæg.

De nye regler i færdselsloven gør, at arbejdsgivere bør overveje at tilpasse personalehåndbøger m.v., så det mellem arbejdsgiveren og medarbejderne er klarlagt, hvorledes man i virksomheden skal forholde sig til de nye regler i færdselsloven.

Har du spørgsmål til dette emne, så kontakt din lokale Ret&Råd Advokat.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

*” indikerer påkrævet felt

Name
Samtykke*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.