Landbrug

Det kræver erfaring og indsigt i både lovtekst, praktik og psykologi at rådgive landbruget. Ligeledes kræver det overblik og en pragmatisk tilgang, når løsninger skal findes og fremdriften sikres. Hos Ret&Råd sikrer vi, at kunden får den bedste rådgivning året rundt.

Udviklingen og liberaliseringen af Landbrugsloven har gjort, at landbrugene bliver større og større og kravene i medfør af anden lovgivning bliver stadig flere og flere. Landbrugsret, selskabsret, arbejds- og ansættelsesret, miljøret, naboret, familieret er således blot noget af det, der er blevet en nødvendig og naturlig del af landmandens hverdag.

Ret&Råd har skabt et team af specialiserede rådgivere, som kan hjælpe landmanden med alle de særlige problemstillinger han møder i hverdagen.

Vores landbrugsadvokater deltager gerne i gårdråd og bestyrelser, løser ad-hoc opgaver og står altid klar ved telefonen med råd og vejledning.

Handel med landbrug

Ret&Råd har gennem generationer bistået landmænd ved handel med landbrug. Vi udarbejder altid en plan for købet eller salget og gennemgår alle aspekter, således at landmanden kan være tryg ved handlens gennemførelse.

Vi rådgiver om finansiering og erhvervelsesregler, udarbejder overdragelsesaftale, laver økonomisk skæring og sørger for at handlen bliver tinglyst korrekt.

Generationsskifte i landbruget

Mange landbrug står over for at skulle generationsskiftes. Som følge af vores mangeårige erfaring med landbrugsretten har vi i Ret&Råd opnået stor viden om, hvordan interesserne i et landbrug sikres bedst muligt ved et generationsskifte, herunder sikre at der tages højde for de økonomiske og skattemæssige aspekter samt for de familiemæssige aspekter der særligt gør sig gældende, hvor gården overdrages til et familiemedlem. Vi har således for øje, hvad der skal til for at virksomheden føres bedst mulig videre med færrest mulige skatter, afgifter og omkostninger til følge.

I forbindelse med et generationsskifte, indgår vi i et tæt samarbejde med landmandens øvrige rådgivere til sikring af at den mest optimale løsning finde.

Økonomiske rådgivning

En række landbrug har løbende behov for økonomisk rådgivning. Ret&Råd´s landbrugsadvokater yder denne rådgivning og deltager gerne i drøftelser med banken, kreditforeningen og revisoren med henblik på at finde den mest optimale økonomiske ramme for landbruget, og såfremt der skulle opstå uoverskuelige økonomiske problemer, har vores rådgivere stor erfaring med at finde den helt rigtige vej ud at de økonomiske problemer igen. 

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Udfyld formularen, så vil en af vores advokater kontakte dig inden for 2 hverdage.

Navn
*
E-mail
*
Telefon
Postnummer
*
Beskrivelse

Artikler relateret til landbrug

Skattefrit salg af jord

Sælg et par hektar af din landbrugsjord til naboen, og undgå skat på avancen! Det lyder måske næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det en mulighed for mange. Muligheden eksisterer imidlertid kun for ejere af mindre landbrug på op til 5-6 hektar og i særlige tilfælde på op til 10-15 hektar.
Af Kim Mouritsen Advokat